Pensionär ei pääse Virtsust Haapsallu arstile

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Virtsu merepäev. Foto: Tiina Mõniste
Virtsu merepäev. Foto: Tiina Mõniste

Virtsus elav pensionär Elle Kolde ei pääse enam hommikuti Haapsallu arsti juurde, sest uue sõiduplaaniga pole enam käigus otseliini.

„Haapsalus on nii toredad arstid, sest neil on aega suhelda. Pärnus on nagu konveier, uksest välja ja kõik,” rääkis Kolde. „Nüüd ma ei saagi end enam kirja panna Haapsallu, sest otsebussi enam ei lähe.”

1. juulist muutusid Läänemaa ja Lääneranna valla kohalike liinide sõiduplaanid. Hommikune Virtsu buss läheb nüüd läbi Lihula Haapsallu kell 7.47 ainult laupäeviti ja pühapäeviti.

Kolde ütles, et tema ümberistumisega Lihulas pole nõus sõitma. Tööpäeviti tuleks nüüd hommikuti sõita Lihulasse, et seal kaheksa minuti oodata ja Haapsalu bussile istuda.

„Haapsalu arstile ma enam ei saa, sest ma ei lenda sinna. Kõigil pole autot istumie all,” ütles Kolde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
5 aastat tagasi

Paneme siis loole ikka korrektse pealkirja. “Virtsu pensionär vingub: ei taha Haapsallu läbi Lihula!”

Karnau, kas Teil põhimõtteliselt ajud on olemas? Siis võtke korra ise peatus.ee lahti ja vaadake, mis reaalselt toimub. GoBus alustab tööpäevadel oma liini karu p-st (juhul kui on sealt sõitjaid) ja toob reisijad Lihulasse, kust on võimalik istuda ümber erinevates suundades sõitvatele bussidele. Kaheksa minutit ootamist ümberistumiseks, tasuta sõit. Kas iga vingukotist penskari isiklikud kapriisid on nüüd midagi sellist, mille ajendil saab järjekordse pasarahe Lääneranna suunas saata? Mina näen selles rämedat ajakirjanikueetika rikkumist.

Mati Põdra
5 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ja veel põhimõtteline märkus. On toimunud kaks sündmust. 1)Väga kõrvaliste külade elanikel on tekkinud võimalus kasvõi ettetellimisega vallakeskusse saada. 2)Üks halva koduse kasvatusega “printsess” ei saa enam ilma ümberistumiseta naabermaakonda. Uudisväärtus on Karnau arvates ainult negatiivsel, ÜHT penskarit puudutaval teemal.

Siga leiab alati pori, ütleb selle kohta Tõstamaa vanasõna. Ma loodan, et kodanik Karnaul jätkub kodanikujulgust vastata siinsamas ja sama avalikult nagu mina oma kommentaare kirjutan.

Kah penskar
5 aastat tagasi

Ei meeldi 8 min. bussi oodata, ei meeldi arstid. Viriseda ikka meeldib. Virtsu inimesed on juba aastaid Pärnus eriarstide juures käinud, nüüd ühele ei sobi arstid. Seni polnud maal peale valla busside mingit liiklust. Nüüd vähemalt üritatakse midagi luua. Kas kõigile ideaalselt sobib, on iseasi.
Kui Läänemaa alla kuulusime, polnud Lääne Elul siiakanti kuigi palju asja. Nüüd ainult Pärnumaast kirjutabki.

Läänlane
5 aastat tagasi

Ise tahtsite ju Pärnakateks saada!

bussist
5 aastat tagasi

igal juhul on see praegune olukord parem kui pea kakskümmend aastat seisakut.Inimesed vaidlevad, arutlevad- ju see kõik lõpuks paika loksub.Vahel on ka valus tõde parem kui ilus vale.Ehk nüüd sünnibki tõsine arutelu busside liikluse üle , eriti maaal.Ja võibolla sünnivad paremad lahendused.

lörtsitakse ja teenitakse paguneid
5 aastat tagasi
Reply to  bussist

Kakskümmend aastat seisakut?? Kiiremat arengut pole maailmaski ette näoidata, kui Eesti oma okupatsioonist väljudes imet tegi. Või oli nõukaaeg nii meeldiv, et muutusi polegi vajalik esile tuua? No sel juhul siis , jah, unistage. Praegused aga tegutsevad nii, et muudame kõik ära, arutame hiuljem ja siis näeme, kas ikka on vaja. Saagu või si..m, aga muudame.

Pensionär
5 aastat tagasi

Süüdistamine ei aita, pigem nõuame endist hommikust ühendust Haapsaluga tagasi.Ümberistumised on haigele väga koormavad, eriti vanematele inimestele talvel.Pealegi ei saa osa inimesi ka Pärnust koju ilma ümberistumiseta (Vagivere, Tuudi, Nurme).

Murike
5 aastat tagasi

Eluaeg olen oma aegu ja asju bussiaegade järgi sättinud. Õudne häda nüüd penskaril 8 mindine pissipeatus teha 😛 vingvingving….

Lugeja
5 aastat tagasi

Aga proua Elle maakonnakeskus ju nüüd Pärnus,peab sealsete arstidega paraku ära harjuma.

saagu või s...m, aga muudame
5 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Ei PEA sugugi. Proua ju nii rääkiski, et talle meeldivad Haapsalu tohtrid. Maakond ei puutu asjasse, inimene käib ikka seal tohtri manu, kus meeldib. Ja kui nüüd otsebussi ei käi, olgugi, et ümberistumisega kuidagiviisi saaks, on see ilmselge tagasiminek inimese jaoks ja nii hakkabki olema.

kuglimugli
5 aastat tagasi

Oma imestuseks avastasin, et linnaliinid 2 ja 3 on täieliselt ära kastreeritud. Neli kellaaega vahelt väljas, no mis sa ütled ! Viimane buss väljub 18.00 … ja vahepeal sõitude vahe 2 tundi. Veider sellepoolest, et nüüd, kus kõik tasuta sõita saavad, tahaks ehk just rohkem rahvast bussiga sõita. Kuidas saab siis ühistransporti kasutada kui ajad ei sobi. Ärge mitte mingil juhul isiklikku autot nurka jätke, linnatranspordi peale ei saa kindel olla. Arsti külastusajad sättige ikka bussiaegade järgi.

ja nii edasi
5 aastat tagasi

See on alles algus, harjuge ära! Nii just hakataksegi liine koomale tõmbama. Kus sõitjaid vähe, ei hakka riik tühisõite maksma ja kriips peale. Kiidame valitsust.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  ja nii edasi

Kiidame ikka kohalikke valitsejaid ka, kes haldusreformiga suutsid inimeste harjumuspärased liikumisteed läbi lõigata. Ja vahelduseks loeme nende kiidulaule, kuidas maailm sai paremaks muudetud.

vastutajaid polegi, sest analüüse ka pole
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kogu jama taga on Kardi Simson. Teised olid valiku ees ja väikesed mutrid. Nüüd on ilmselge, et tulemust sellise reformiga pole kavas mõõtagi ja kkogu raha eest on ainult keskerakonna valimispropaganda. Kas 13 milli läks asja ette või mitte, see pole oluline.

arr
5 aastat tagasi

Just nimelt kohalikud napolionid,keerasi selle haldureformi Läänemaal sinna,kus on,mitte Simson.

kaks eraldi ämbrit
5 aastat tagasi
Reply to  arr

Simson on praeguse transpordi korraldamise sünnitaja. Miks seda haldusreformi temaga seostada? Jutt käib bussiliiklusest ja selle vastutaja on (peaks olema) Kadri.

uuri ja mõtle ka
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kas haldusreform tehti kohalike valitsejate poolt? Ma ei teadnudki. Ma ikka tean, et riik teostas haldusreformi.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Ma väga vabandan, aga ei oska nii huvitavalt mõelda. Haldusreformijärgsed piirid olid ikkagi kohalik vaimusünnitus. Haldusreformi taga oli riigi sund, aga tulemus on ikkagi kohalikku nägu.