Haapsalu linnutorn oli keskmike hulgas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nädalavahetusel rüüstasid vandaalid Aafrika ranna linnutorni ja kuursaali ümbrust. Foto: Arvo Tarmula

 

Laupäeval toimunud tornide linnuvaatlusel jäi Haapsalu linnutorn nimekirja teise poolde.

Haapsalu Aafrika rannas asuvast linnutornis nähti laupäeval 54 linnuliiki ja sellega on Haapsalu 13 torni hulgas, us linde vaadeldi üheksandal kohal. Võistluse võitis Ilmatsalu torn, kus registreeriti 90 linnuliiki.

Haapsalus vaatlejaid juhendanud tarvo valkeri sõnul oli Haapsalu linnuvaatlustorn Läänemaal ainus, mis tornide linnuvaatluses osales. „Vaatlejatel  on kiire välitööde aeg,” põhjendas Valker, miks teistesse siinsetesse tornidesse vaatlejaid ei jagunud.

Valker nimetas Haapsalu torni tulemust keskpäraseks. „Kuna oli palav päev, siis laululinnud jäid juba varakult vait,” rääkis ta. Valker lisas, et sel korral olid edukamad tornid, millel mets on ümber, sest seal on palju värvulisi ja laulinde.

Eesti Ornitoloogiaühingu korraldatud tornide linnuvaatlusel laekusid tulemused 13 vaatetornist, kus vaadeldi ühtekokku 148 liiki linde. Vaatlustorne külastas enam kui 70 huvilist.

Kaire Reiljan

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments