Galerii ja video: Palivere-Martna teel põles BMW maani maha (täiendatud)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14
Täna pärastlõunal põles Palivere-Martna maanteel maani maha saarlase viie aasta vanune BMW 640. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval veidi enne keskpäeva süttis Palivere-Oonga maanteel Väike-Lähtrus põlema sõiduauto BMW. Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, oli auto üleni leekides.

„Tahtsin Saaremaa praami peale jõuda, aga pidin ühe mehe Paliveres maha panema,“ ütles Saaremaa noormees Taimo.

Palivere poolt tulles olevat auto armatuurlaual paarsada meetrit enne põlengukohta ühtäkki süttinud ohutuli, mis andnud märku õlirõhu kadumisest. „Siis jäin tee äärde seisma, ei proovinudki mootorit käivitada. Läksin autost välja, et autoabisse helistada, kui ma uuesti autosse tagasi minna tahtsin, oli salong juba seest suitsu täis,“ lausus Taimo.

Noormehel õnnestus osa asju auto salongist kätte saada, aga auto tulekustutist polevat suurt kasu olnud, sest leeke tal kustutada ei õnnestunud. Lähedalasuvast talust tuldud appi, kuid ka sellest polevat pisianud. „Õnneks olid päästjad juba kolme minutiga kohal,“ kiitis Taimo.

Päästjate saabudes oli auto üleni leekides. Kuigi päästjail õnnestus tuli kiirelt kiustutada, põles 2013. aasta BMW 640 maani maha.

Põlengu kustutanud Risti komando meeskonnavanem Vaibo Nikker, ütles, et kohale jõudsid nad kiiresti, kuid ilmselt siiski mitte kolme minutiga. „Me olime Ristil. Tulime just õppuselt, komandosse polnud veel jõudnud. Olime suure tee ääres bensiinijaamas, kui kutse tuli,“ ütles Nikker.

Süttinud autode kustutamine pidavat päästjail üsna tavaline töö olema. „Aastas ikka viis-kuus autopõlengut kindlasti,“ nentis Nikker.

Kui auto põlema läheb, siis kilose kustutiga, mis igal autol olema peab, ei tee mitte midagi. „Tegelikult peaks ikka kuuekilone pagasiruumis olema, sellega juba teeb midagi,“ lausus Nikker.

Nikkeri sõnul oli päästjate töö auto ära kustutada. „Anname politseile teada ja kindlustusfirma viib vraki minema,“ selgitas Nikker. Kahjutule tekkepõhjuse selgitab välja auto kindlustanud firma.

Video: Urmas Lauri

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Puzikov
5 aastat tagasi

hoiame pöialt, et sellil oli kasko.

Peaaegu kohalik
5 aastat tagasi

Ilmselt See auto põles maha kuna mootor jooksis hoo pealt õlist tühjaks, õli lendas mööda põhjaalust laiali ja sattus kollektori ja summuti torudele. Õlirada algas juba kilomeeter enne põlengukohta, sellekohapeal on teel äravajunud truubikoht kuhu ta ilmselt põhja ära lõi. See polnud selle kohapeal see aasta esimene õnnetus ega ka mitte viimane.

Juht
5 aastat tagasi

Kui tähelepanelikult vaadata, siis näed, et õlirada hakkab siledal lõigul. Ja ei ole see karter kuhugi vastu käinud. Pigem mingi muu tehnilinerike.