0

Täna algav HÕFF rullub lahti veripunasel vaibal

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

HÕFF 2017. avamine. Foto: Markus Sein

Esimest korda Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali ajaloos rullitakse täna õhtul lahti punane vaip.

Tonditosinat tähistava festivali avamine tuleb tavapärasest pidulikum. Kell 18.30 hakkavad mööda Haapsalu kultuurikeskuse ees lahti rullitavat punast vaipa saabuma külalised, kelle seas on hulk välis- ja kodumaiseid avaliku elu tegelasi alates filmisarjast „Reede 13” tuntud Jasonist ja lõpetades Ameerika filmidiivast drag queen`i Carlotta Moore´iga.

Avatseremoonia jätkub kultuurimaja suures saalis, kus kuulutatakse välja festivali tänuauhind, mille saab ETV legendaarne filmisaade „Jupiter”. Esimest korda väljaspool Ameerika Ühendriike jõuab ekraanile kodumaal juba auhindu võitnud märulifilm „Märulikool”, mida esitlevad režissöör Trevor Stevens, peaosatäitja Heston Horwin ja produtsent Gia Rigoli.

Pühapäevani kestva festivali kavast leiab kõige värskemaid ja pöörasemaid õudus- ja fantaasiafilme, kultusklassikat ja taasavastusi filmikunsti varakambrist – kokku 28 pikka filmi 17 riigist. Lisaks võistlevad Haapsalus Euroopa parimad lühikesed õudus-, ulme- ja fantaasiafilmid, millest parim pälvib maailmas väga hinnatud Méliès d’Ori ehk Kuldse Mélièsi nimelise preemia nominatsiooni. Festivali fookus on pühendatud flaami õudusfilmidele.

Festivaliga kaasneb ka mitmekesine ürituste kava, kust võib leida Indrek Hargla värske jutukogumiku „Kolmevaimukivi” esitluse, Jüri Lina loengu „Sürrealistlik kujund õudusfilmis”, Lovecrafti loomingu teemalise vestlusringi, kohtumise rohkem kui 30 aasta taguse lastefilmi „Keskpäev” autorite ja näitlejatega eesotsas Raivo Trassi ja Mihkel Rauaga, Meisterjaani kontserdi, lasteraamatukogu õudusjuttude hommiku, filmiteemalise mälumängu ja palju muud.

HÕFF on Balti riikide suurim õudus- ja fantaasiafilmide festival, mis tähistab tänavu oma 13. sünnipäeva.

Vaata HÕFFi kava siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz