Haapsalu Linnamajanduse nõukogu palkab uue hankekorra loomist nõustama advokaadi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lauri Väli. Foto: Arvo Tarmula

Lauri Väli. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnamajanduse AS-i nõukogu otsustas neljapäeva õhtul toimunud koosolekul, et ettevõte vajab uut hangete reeglistikku, mille juriidiliste nüansside lihvimiseks palgatakse advokaat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olid ajad
5 aastat tagasi

Imelik see eluke ikka küll. Nii ajaratas ringi käib. Aastaid tagasi Kui Karilaid siia külvivolinikuks tuli, hakkas ta kohe soojendama suhteid Lauri Väli issiga Arder Väliga, kes oli tol ajal linnavolikogu esimees. Kui suhted pidasid, meelitas Karilaid enda ümber seltskonna, kellega koos siis sepistati A.Väli vastu laimu, et siis võim endale haarata. Nüüd siis on Lauri Väli papale tehtud ülekohtu unustanud ja vannub nüüd siis ise Karilaiule truudust. Huvitav, kaua see kestab?

aru ma ei saa
5 aastat tagasi

Aru ma ei saa, et miks need Tallinna mehed siin Haapsalus üldse võimul on? Kas meil siin omal polegi kedagi, kes dirigeerida mõistab. Alles ta tegi turujuhatajale 1:0 ära, nüüd jälle teisele juhile.

kkk
5 aastat tagasi
Reply to  aru ma ei saa

Ega siit pole võtta küll.Ni kaua,kui võimul on Haapsalule vägagi kaulik.

kunstimuuseum
5 aastat tagasi

Reeglid tuleb paika panna, sest muidu pole ju mida rikkuda ega väänata. Muidu juhtub nagu Koppega, et Linnamajanduses kehtestatud hankekorda otseselt rikutud polnud, kuid asjaajamine polnud ei linnavalitsuse ega ka ettevõtte nõukogu kahe liikme jaoks piisavalt läbipaistev. Kui üks juhatuse liige nägi dokumentatsiooni ja kaks ei näinud, siis kas saab seda varjamiseks nimetada või mitte. Sogases vees on raske kalu püüda…või vastupidi. Muuseumis on pildi vaatamisel teisiti-et paremini pilti näha, tuleb pildist paar sammu eemalduda ja kui kissitada veidi, siis näeb isegi pildi aurat.

kkk
5 aastat tagasi
Reply to  kunstimuuseum

Kui üks tegevjuht arvab,et omanik on talle kinga andnud põhjendamatult,siis põõrdugu kohtusse ja ärgu halisegu nagu ütleb A.Ansip. Kohus mõistab EV õigust.

usalduskriis
5 aastat tagasi
Reply to  kkk

Nojah, eks selle tõe ja õiguse otsimisega ole meil ennegi probleeme olnud siin eestimaal. Peab ikka enne 9 korda mõõtma enne kui kohtutee jalge alla võtta. Oht on, et mõistetakse õiguseotsija hoopis süüdi. Peale selle käis ta ju tööajast, puhkust vormistamata külas erakonnakaaslastel (mis nende nimed nüüd olidki )- Kallasel ja Paetil. Vikman teadis, aga vormistamine oli puudulik. Ja nagu Karilaid ütles, et kokkulepe oli, et lahkutakse viisakalt, aga näe Lauri va sinder otsustas arupärimise esitada kirjalikus vormis.
Ma poleks uskunudki kui lehest mustvalgel poleks näinud.

Juhhaidii
5 aastat tagasi

Advokaadi palkamise peaksid igal juhul kinni maksma ebakompetentsed nõukogu liikmed. Jääb arusaamatuks, kui nõukogu esimees ei näe riigihanke korraldamises mingeid vigu, siis lihtliikmed Väli ja Karilaid tahavad advokaati, kes vigu igal juhul leiaks. Ja leiabki, sest Karilaid ja Vali on igal juhul maksumaksja rahakoti pealt tellijad ja, et advokaat väärika tasu saaks ta lihtsalt otsib seadusandja (riigikogu) poolse vealünga. Vastaspoolel (U.Koppe), oma rahakoti pealt, aga sellist võimalust ei ole. Kus see õiglus nüüd on?

saarlane
5 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

kuulujargi pidi ju advokaadiks tule allar ise …….

linnakodanik
5 aastat tagasi

Kuidas nüüd sellest aru saada? On Sukles ja Karilaid hakkanud riigihangete paragrahve hakkanud ka lugema? Võiks ju nad üles tõsta ka need riigihanked, milliseid nende juhtimisel ignoreeritud – a`la Jaama ( Asuküla kraav) oja silla ehitus ( riigihankes puit, võitja sai õiguse betoonile, polnud võrdset kohtlemist), Linnahooldus korraldas riigihanke ainult Jaani tänava kunstikoolile (toimus aga selle hanke raames ka kõrvalhoonete ehitustööd, kusjuures Linnahooldus avas nendeks töödeks laenukonto, tahaks teada, kas volikogu seda teadis või teatud seltskond mängis oma meestega seda kaasa?) Pole ka lugenud, et linna volikogu oleks andnud nõusoleku Krahviaia tennisekompleksi soetuseks linna omandisse. Miks sellistest maksumaksjate raha kuritahtlikest… Loe rohkem »

hiidlane
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

ah, mis sa pabistad,need rahad jagati juba ennem laiali omavahel …..

ANONÜÜMUS
5 aastat tagasi

A mul oleks põnev teada kes need kõvad kommenteerijad on siin:) suures osas tundub et reffi punt:) kas keegi ip-de järgi kindlaks ei saa teha või välja nõuda?:)))) pekske mind nüüd reffid #massohhist

kodanik2
5 aastat tagasi
Reply to  ANONÜÜMUS

Tüüp nagu Rõivas,ei taha kabinetist lahkuda peale kinga saamist?Nutab ja halab.

Anti King
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik2

mina ka kohe ei läheks-äkki annavad veel hundipassi ja panevad sule sappa, siis on kindel värk. Aga need poliitikud on ju nagu tuulelipud-äkki muudavad meelt.

Kratt
5 aastat tagasi
Reply to  ANONÜÜMUS

Kas sinu arust selleks, et õiglus maa peale saaks tulla peab kindlast refi astuma või seda toetama? Mina seda igatahes ei ole, aga sina anonüümsusena ole, siis aus ja nähtav, kui nõuad seda teistelt.

kah tundmatu
5 aastat tagasi
Reply to  ANONÜÜMUS

Aga miks selle nime teadasaamine nii oluline peaks olema? Ehk ainult siis kui info vale on. Aga kas ikka on?

tööotsija
5 aastat tagasi
Reply to  kah tundmatu

Mina olen tööotsija. Hea sõber juhatas, et Linnavalitsus pakub lihvijale tööd.

anonüümusele
5 aastat tagasi
Reply to  ANONÜÜMUS

On olemas talverehvid ja suverehvid.Mis erakondlane sina siis oled-kas valimisliidust hari?. Härra Lepp vist, endine reff oli südamepõhjani solvunud kui teda erakonnast välja visati, öeldes „See, et ma kandideerin praegu valimisliidu nimekirjas, ei tähenda seda, et ma ei mõtle nagu reformierakondlane.
Üks tark ütlus on, et ära peksa segast. Mis me sinust ikka peksame. ütleks sulle kui oleksin reff.

linnakodanik
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümusele

Kui juba jutt läks kunagise kaubamaja liharaiduri Lepa peale, siis arvata võib, et Koppe asemel on sellele mehele kohta vaja. Lahti ta ju eelmisest töökohast lahti. Kui vaadata linnavolikogu ülekandeid, on mees kui ümber sündinud, ronib muudkui pukki ja ajab suust sageli välja seosetut juttu. Selle koosseisu volikogus pandi ta paika rahanduskomisjoni esimehe kohale, aga nagu keeled räägivad, selles ametis ta tasu välja võtta ei taha, sest kui võtaks, jääks töötukassast raha saamata. Elame näeme, kas ikka oli kiirendatud korras vaja Koppe lahti lasta ja Leppale koht teha.

Kratt
5 aastat tagasi

Loe ja imesta. Niikaua, kui Väli kuulus reformi erakonna esindajana Linnamajanduse AS-i nõukokku, oli hangetega kõik OK. Nüüd kui Väli on HaRi pundis, siis mõistus läks lahti või? Vikman, käis ja kontrollis Linnamajanduse AS-is kohapeal ja talle näidati kõiki dokumente. Kas Karilaid ja Väli tahavad end näidata nii tähtsatena, et neile tuleks dokumendid kandikul ette toimetada. Teate, Karilaid ja Väli lõpetage see jama ära. Esiteks, seadusest tulenevalt müüb Linnamajanduse AS täna oma teenust korteriühistutele, kes on juriidilised isikud ja omaette arveldusarvetega. Ühistud võivad neid hankeid ka ise korraldada, aga kui nad seda teha ei soovi, siis leppivad nad hanke korralduse… Loe rohkem »

arvan, et ...
5 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Mida rohkem keerutatakse seda ebausaldusväärsem mulle vastus tundub.Laske aga käia.

Vasja Vase tänavalt
5 aastat tagasi

Ennäe ,kuhu koer oli maetud! Hanked olid liiga läbipaistvad ja nüüd on tarvis lisada reeglistiku hulk juriidilisi nüansse, et omad jälle küna juurde saaksid. Aga imelik see asjaajamine ikkagi on, algul ei olnud ühtegi etteheidet juhatuse liikmele ja kui nüüd lärm lahti läks, siis hakati hämama hangete läbiviimise üle. Kus nõukogu silmad siis siiani olid ? Ah ja, igakuisel pangalaekumiste väljavõttel.