Täna peetakse märtsiküüditamise mälestuspäeva

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Kell 10 algas mälestustseremoonia Ristil, küüditatute mälestusristi „Raudteerööpad mäletavad…“ juures.

Mälestuspalvuse peab Lääne praost Leevi Reinaru. Kõnelevad ja asetavad mälestuspärjad küüditamise ohvrite mälestuseks Läänemaa Memento juhatuse esimees Arnold Aljaste, Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur ja Naiskodukaitse Lääne ringkonna Risti jaoskonna ning Kaitseliidu Lääne maleva Risti malevkonna esindaja.

Kell 12 algab Haapsalu Jaani kirikus küüditamise aastapäeva mälestuspalvus, teenib Lääne piiskop Tiit Salumäe, muusika eest kannab hoolt organist Lia Salumäe. Läänemaa Memento nimel kõneleb ühenduse esimees Arnold Aljaste ja Naiskodukaitse Lääne ringkonna nimel ringkonna esinaine.

Mälestuspäevadel on kombeks mäletada ja mälestada neid Eesti lapsi, naisi ja mehi, kes on elanud Eestile. Haapsalu Jaani kirikust liigume Läänlaste Vabadussõja mälestussamba juurde Haapsalu lipuväljakul. Läänemaa rahva nimel asetab mälestuspärja Läänemaa Memento Ühendus ning Naiskodukaitse Lääne ringkond asetab mälestuspärja süütult hukatud või hukkunud Eesti naistele.

Isamaaliste organisatsioonide liputoimkonnad on mälestuspäeval Risti mälestusmärgi „Raudteerööpad mäletavad…“ juures, Haapsalu Jaani kirikus ja Läänlaste Vabadussõja mälestussamba juures Haapsalu lipuväljakul.

Läänemaa esindus osaleb kell 17 algaval märtsiküüditamise mälestuspäeval Tallinnas.
Meie kohus on mäletada ja mälestada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments