Anvar Samost: lõpetame jutu valeuudistest

Anvar Samost. Foto: erakogu

On tõenäoline, et Venemaa infooperatsioonidel ei olnud otsustavat mõju USA presidendivalimistele, kuid peame siiski olema tänulikud USA presidendile Donald Trumpile tähelepanu eest, millega oleme hakanud suhtuma meedia ja sotsiaalmeedia ärakasutamisse ning ajakirjanduse muutunud ärimudelitest tulenevatesse kogu ühiskonda ohustavatesse riskidesse.

Kuidas te tegelete valeuudistega (fake news)? Mida teha valeuudistega? Kuidas võidelda valeuudistega? Olen toimetajana viimase kahe aasta jooksul pidanud neile küsimustele palju kordi vastama, ohkama ja õlgu kehitama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Kuna me elame lausvalede ajastul siis valeuudised on siia juurde käiv nähtus.Riikide luurejuhid,ministrid jne.valetavad meedias.Kuna meil valitseb meedias täielik arvamuste “vabadus” niikaua kui sõimad venelasi,venemaad jne. kui aga kasutad samu sõnu palju pehmemas vormis mõne läänepoolse riigi aadressil siis ei avaldata.Katsu sa musta meest tavapäraselt nimetada,katsu pede öelda või kirjutada jne.
Sina hr.Samost oled selle masinavärgi üks osa ja Sulle vastaks Švejki sõnadega “Lõuad pidada ja edasi teenida”muidu kuri leivaisa laseb lahti!