Virtsu kooli igas klassis on klaver

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 52

Virtsu koolipere sel nädalal aula laval. Praegu käib koolis 69 last ja neid kantseldab 16 õpetajat. Foto Urmas Lauri

Kaks aastat tagasi öelnud üks Virtsu kooli hoolekogu liige vastsele direktorile Stanislav Nemeržitskile, et see korraldagu üks korralik vilistlaste kokkutulek, kui ta ka millegi muuga hakkama ei saa.

Küllap arvati Virtsus, et noor mees põgeneb varsti pealinna tagasi ega saa nagunii koolitööga hakkama. Nemeržitski aga ei põgenenud ja muidugi korraldab ta kooli sünnipäeva puhul suure vilistlaste kokkutuleku. Virtsu koolimaja saab tänavu 45aastaseks, sama kaua on Virtsus antud põhiharidust. Mullu sai 50aastaseks lasteaed. „Ja viimasest suuremast remondist saab 20 aastat,” ütleb Nemeržitski. Nii et pole see koolitöö isegi sünnipäeva-aastal nii väga meelakkumine midagi.

Kogukonnakool

Istume õpetajate toas. Tööõpetuse ja robootika õpetaja Jüri Mõniste uurib brošüüri Virtsu kooli ajaloost. Tuba ise on 45 aastat olnud ühes ja samas kohas, nagu ka direktori kabinet. Nemeržitski töölaud on täpselt sama koha peal, kus oli Virtsu kooli esimese direktori Julius Ilvese oma. 36aastane Nemeržitski on kaheksas direktor ja kooli kõige noorem töötaja. Kõige eakam koolitöötaja on 76aastane Laine Vesker – tuli läinud sügisel logopeediks.

Kümmekond aastat ametis olnud Mõniste tunneb aga Virtsu kooli läbi ja lõhki, selle esimesest aastast peale. „Näe, mina peaks ka seal peal olema,” ulatab ta vana mustvalge foto. Ülesvõte on aastast 1973. Mõniste oli siis 3. klassis. Just sel aastal avati Virtsu kool 8klassilisena.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
1973.a.
6 aastat tagasi

Paberlehes olev foto pole kindlasti aastast 1973, sest sellel fotol pole tolle aasta lõpuklassi. 1973/74 õppeaastal polnud veel Virtsu koolis ka õpetajaid Hilda ja Endel Kaasi jne.