0

Taavi Lehemaa tuli Viru maratonil kolmandaks

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Üle mitme aasta toimusid tänavu kõik kuus Estoloppeti suusamaratoni. Foto Estoloppet

10. märtsil sõidetud 33. Viru maratonil saavutas Läänemaa suusataja Taavi Lehemaa kolmanda koha ajaga 1:49.49.

Lehemaa vedas liidrigruppi esimesed 3 km, siis võttis vedamise üle Raido Ränkel koos Sander Linnusega. Lehemaa seiras neid üsna kaua, kuid alates kümnendast kilomeetrist läksid kaks esimest oma teed. Ränkeli võiduaeg finišis oli 1:46.02. Linnus kaotas täpselt 10 sekundit. See vahe tekkis alles viimasel kilomeetril.

Kuigi osa Eesti koondislasi (Kilp, Tammjärv, Veerpalu) olid seotud Eesti suusasprindi meistrivõistlustega, ei vähenda see Lehemaa saavutust, sest Viru maratonil osales mitmeid sportlasi nii Venemaalt kui ka Lätist, üks ka Austraaliast. Järgmised paremad Läänemaalt Viru maratonilt olid: 42. Norman Pirk ajaga 2:07.32 ja 80. (naiste 5.) Jaanika Paalmäe 2:16.13.

Lehemaa lähim eesmärk on lõpetada majanduse magistriõpe Tartu Ülikoolis, kus ta on jõudnud lõpusirgele. Kuid ka suusatamises pole ta öelnud oma viimast sõna. Eesmärgiks on liikuda väikeste sammudega edasi Eesti koondise suunas.

Järgmine võistlus on planeeritud kolmepäevane pikamaamaratonide sari Lapimaal Lapponia-Hiihto, kus on kavas 80, 50 ja 60 km. See toimub aprilli alguses. Kuna see on üks Soome suusahooaja viimaseid võistlusi, võtavad sellest osa paljud Soome paremad suusatajad. Möödunud aastal oli osalejaid samuti Eesti paremikust. Osales ka Lehemaa. Tema kohad distantside lõikes olid 23., 22. ja 23, mis andis kokkuvõttes 20. koha. Kuna 80 km on üpris haruldane distants, toon välja ka Lehemaa aja, mis oli 3:35.42,1. Lehemaa koguaeg oli 8:58.04,9. Eestlaste parim oli üldkokkuvõttes 9. koha saavutanud Morten Priks.

Estoloppeti üldseis oli sel hooajal läänlastele päris edukas. Kokku startis sarjas hooaja jooksul 2912 suusatajat. Sarja võitis Martti Himma. Taavi Lehemaa lõppkoht oli 7., Norman Pirkil 31. ja Jaanika Paalmäel 59., sealhulgas oli ta naistest 3. Miks mitte seada eesmärgiks jõuda pikamaasuusatamises Eesti naiste koondisse.

Endel Susi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz