Valitsus kingib vana hüdrograafiakaatri Läänemaa vabatahtlikele

BNS

Veeteede ameti endine hüdrograafiakaater hakkab nüüd teenima Lääne-Eesti vabatahtlikke merepäästjaid. Foto erakogu

Valitsus otsustas oma tänasel istungil anda veeteede ameti valduses olev vana hüdrograafiakaater üle MTÜ-le Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühm.

Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile loa võõrandada veeteede ameti valduses olev hüdrograafiakaater EVA-303 otsustuskorras tasuta mittetulundusühingule Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühm tema põhikirjaliste ülesannete – merepäästetööde – teostamiseks. Laev ei ole vajalik riigivõimu teostamiseks, teatas valitsuse pressiesindaja.

Hüdrograafiakaater ehitati 1998. aastal ja oli kasutusel kuni 2015. aastani merealade ujuvmärgistuse haldamiseks. Veeteede amet on aluse ekspluatatsioonist välja arvanud, kuna selle edasine kasutamine ilma lisainvesteeringuteta ei ole võimalik. Lisainvesteeringute tegemine on aga majanduslikult ebaotstarbekas.

Riigivaraseaduse kohaselt võib riigivara tasuta võõrandada muu hulgas ka siis, kui vara on vajalik mittetulundusühingule tema põhikirjas sätestatud päästetööga seotud ülesande täitmiseks.

Politsei- ja piirivalveamet toetas laeva võõrandamist Lääne-Eesti Vabatahtlikule Reservpäästerühmale, märkis valitsuse esindaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments