0

Rahvas on rääkinud: hinnatuim president on Lennart Meri

Avatar

BNS

nart Meri armastas Paslepa suveresidentsis puhata nii suvel kui talvel ja võttis seal vastu ka kõrgeid külalisi. Pildil on tema külalisteks USA toonane asevälisminister Strobe Talbott (vasakul) ja Jüri Luik. Foto: Arvo Tarmula
Lennart Meri armastas Paslepa suveresidentsis puhata nii suvel kui talvel ja võttis seal vastu ka kõrgeid külalisi. Pildil on tema külalisteks USA toonane asevälisminister Strobe Talbott (vasakul) ja Jüri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Küsitluse kohaselt on rahva seas hinnatuim president Lennart Meri, kõige vähem armastatud aga Toomas Hendrik Ilves.

Meri on kaugelt suurima populaarsusega – teda peab parimaks presidendiks 64,5 protsenti kõigist küsitletutest. Teisel kohal on Arnold Rüütel 10,8 protsendiga, kolmas Kersti Kaljulaid 5,8 protsendiga, neljas Konstantin Päts 3,9 ja viies Ilves 3,3 protsendiga, selgus Postimehe ja BNS-i tellitud Kantar Emori veebiküsitlusest.

Merit hinnatakse enim kõigis sotsiaaldemograafilistes rühmades, nii noorte kui vanade, nii eestlaste kui muulaste, nii linna- kui ka maainimeste seas. “Algul võeti teda raskelt omaks, aga kui teda hakati aktsepteerima, oli ta autoriteet nii Eesti-siseselt kui ka väljaspool,” kommenteeris Meri positsiooni Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog.

Uuringu tulemusi kommenteerinud poliitikavaatleja Ott Lumi hinnangul võis Ilvesele saatuslikuks saada Ärma talu rahastamisskandaal. “Kogu see Ärma epopöa jättis ta (Ilvese – toim) ajalukku kui inimese, kes kogu oma presidentuuri vältel ajas ka muud asja. Ja see sõi tema renomeed,” ütles Lumi Postimehele. Samas aga nentis Lumi, et ega Ilves polegi kunagi tahtnud olla lihtrahva president, vaid ta oli eliidi president.

Kokku küsitles Kantar Emor 1044 Eesti elanikku vanuses 15–74 aastat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz