0

Päästeteenistuse aumärgi sai kaks läänlast

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Demineerija Meeme Riismaa on osalenud paljudel Läänemaa ohutusüritustel. Foto arhiiv

Siseminister Andres Anvelt ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid tänasel pidulikul aastapäevaüritusel tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid Päästeameti teenistujatele ja koostööpartneritele silmapaistvate teenete eest ohutuskultuuri edendamisel.

71 aumärgi saaja hulgas on Päästeameti teenistujaid, kelle tööstaaž päästeteenistuses ulatub 20-30 aastast suisa 40 aastani. Tunnustatute hulgas oli ka kaks läänlast.

Päästeameti Hõberisti pälvis kohusetundlikkuse, erakordse põhjalikkuse ja mitmete enesealgatuslike projektide vedamise eest oma töös Läänemaal elav demineerimiskeskuse töötaja Meeme Riismaa.

Suure panuse eest päästeala arengusse tunnustati aga päästeteenistuse medaliga Lihula päästekomando meeskonnavanemat Margus Umalat.

„Iga organisatsiooni suurim väärtus ja olulisim vara on tema töötajad. Mul on hea meel, et Päästeameti ridades on nii palju missioonitundega inimesi, kes iga päev Eesti ohutumaks muutmisele kaasa aitavad ja on teistele oma tegemistega eeskujuks,“ sõnas Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. „Minu suur austus ja lugupidamine nendele inimestele,“ lisas Tammearu.

Kokku tunnustati 71 inimest. Üle anti: 3 Päästeteenistuse Suurt Kuldristi, 1 Päästeteenistuse Kuldrist, 9 Päästeteenistuse Hõberisti, 26 Päästeteenistuse medalit, 8 Päästeameti Teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 9 Päästeameti Teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega. Lisaks 2 Missioonimedalit, peadirektori tänukirjad ning Siseministeeriumi tänukirjad koos hinnaliste kingitustega.

Kaks korda aastas tunnustab Päästeamet inimesi, kes on üles näidanud vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Veebruaris antakse üle Päästeteenistuse Ristid ja Päästeameti Teenetemedalid, sügisel organiseeritud tuletõrje aastapäeval Elupäästja Medalid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz