Riik kaalub teehooldusnõuete karmistamist

BNS

Foto: Arvo Tarmula

Tulenevalt mitmetest viimasel ajal juhtunud rasketest liiklusõnnetustest on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös maanteeametiga analüüsimas, kas oleks vaja karmistada teehooldusnõudeid.

“Me valmistame ette teehooldusnõuete tõstmist. Loomulikult tuleb sealjuures silmas pidada, et see tuleb teehooldajatega läbi rääkida ning iga normi tõstmine võib kaasa tuua ka lisakulutusi,” ütles majandusminister Kadri Simson neljapäeval valitsuse pressibriifingul.

Teehoiu nõuete võimaliku tõstmise taustal tuleb siiski Simsoni sõnul silmas pidada ka seda, et Eesti ilmastiku tingimustes ei saavuta riik kunagi seda, et tuisu korral suudaks teehooldaja tagada kohe selle, et väljas oleks puhas asfalt. “Halbade teeolude korral peavad ka liiklejad ise valima õige sõidustiili,” rõhutas Simson.

Peaminister Jüri Ratas lisas, et neljapäeval valitsuses toimunud teehoiukava arutelul avaldasid mitmed valitsusliikmed arvamust just liiklusohutuse tõstmise aspektist lähtuvalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
6 aastat tagasi

Praegune olukord on uskumatu- Maanteeamet korraldab pakkumised teehoolduseks ja ise ka kontrollib. Kui viitsib. Aga kahjuks tihti ei viitsi. Paljud juhid on tihti kogenud,et autotee äärde ei saa isegi metsapeatuseks peatuda,sest välja tulles käid selili ja kused ikka püksi. Eks loll juht sõidab ka kuiva asfaldiga kraavi. Aga kui esimene sahk tuleb vastu mitu tundi peale sadu või libedust ,on aeg firmat vahetada.