0

Galerii: Haapsalus avati EELK perekeskus

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

EELK Haapsalu Perekeskuse meeskond Tiina Kütt (vasakult), Kairit Kivimäe ja Mirjam Tinno perekeskuse avatorti lahti lõikamas. Foto Arvo Tarmula

Haapsalus, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Jaani kirikus avati eile EELK Haapsalu perekeskus, mis hakkab pakkuma nii pere- ja kasvatusnõustamist, hingehoidu kui ka koolitusi.

“EELK Perekeskus saab olla inimestele lootuse sümboliks,” ütles EELK Perekeskuste juht Pia Routsala Jaani kirikus perekeskuse avamisel. Ta lisas, et perekeskus tegutseb kristlike väärtuste baasil ja on abiks neile, kes ise oma muredega, olgu need siis seotud peresiseste suhete või lastekasvatus probleemidega, hakkama ei saa. “Oleme siin selleks, et inimesed ei oleks üksi, vaid saaksid aru, et nende ümber on võrgustik,”ütles Ruotsala.

Peredele pakub keskus nõustamist ja konkreetseid programme paarisuhte, vanemluse ja lapse kasvatamise toeks ning perevägivalla tõkestamiseks. Peale grupi-, pere- ja paariteraapia on teenuste valikus ka hingehoid, kuhu saab tulla igaüks oma murega.

Haapsalu Perekeskus, mis on Tallinna ja Tartu kõrval kolmas EELK Perekeskus, hakkab tegutsema kiriku kõrval asuvates Jaani koguduse ruumides. Haapsalus kohapeal on kolm töötajat: keskuse juht, hingehoidja ja pereteraapia õpilane Mirjam Tinno, pereteraapeut Kairit Kivimäe ning traumateraapeut Tiina Kütt.

Ruotsala sõnul on vajadusel võimaliks nõustaid kaasata ka kaugemalt. Ta lisas, et kui kõik plaanipäraselt läheb, võiks sügisel Haapsalus tööd alustada ka Sisemise kindluse programmi ehk meeste vägivalla katkestamise grupp Renee Nahkuri juhtimisel.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul sotsiaalhoolekande üks eesmärke heaolu tagamine ja heaolu on ka vaimne turvalisus, mille omakorda tagab teadmine, et on kohti kuhu pöörduda. Ta lisas, et kusagil on kõik vajalikud teenused olemas, aga see on tähendanud, et inimesi tuleb saata näiteks Tallinna või Pärnusse. “Perekeskuse pluss on, et toome teenuse kohapeale,” ütles Rootare ja lisas, et avatav keskus sobitub hästi Haapsalu hoolekandesüsteemi.

Pia Ruotsala sõnul on ta aru saanud, et Haapsalu on koht, kus organisatsioonid teevad väga head koostööd. Ta lisas, et avataval perekeskusel on hea koostöö ka Haapsalu linnavalitsusega, et tuge saaks ka need, kes ise teenuse eest tasuda ei jõua.

EELK Perekeskus on Eesti Evangeelse Luteri Kiriku allasutus, kelle töö üldeesmärgiks on perede ja laste heaolu suurendamine ning rahu ja lepituse kasvatamine peres ja ühiskonnas. Perekeskus pakub eri liiki nõustamist ja probleeme ennetavaid koolitusi. Teenuste valikus on perenõustamine (paari- ja pereteraapia), kasvatusnõustamine ja hingehoid ning perekeskne perevägivalla katkestamine. Eelmisel aastal nõustati enam kui 800 peret.

Fotod Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz