Haapsalu saab uue perekeskuse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay.com

Järgmisel neljapäeval, 18. jaanuaril avatakse Eesti Evangeelse Luteri Kiriku (EELK) Perekeskus Haapsalu Püha Johannese koguduse Jaani kirikus.

Peredele pakub keskus nõustamist ja konkreetseid programme paarisuhte, vanemluse ja lapse kasvatamise toeks ning perevägivalla tõkestamiseks. Peale grupi-, pere- ja paariteraapia on teenuste valikus ka hingehoid, kuhu saab tulla igaüks oma murega.

„Uus keskus Haapsalus avatakse selleks, et tuua nõustamis- ja koolitustegevused inimestele koju kätte ja pered ei peaks Tallinnasse sõitma. Siiani on meie keskuse töö olnud väga tulemuslik Tallinnas ja Tartus ning edaspidi saame olla kättesaadavad ka Läänemaal,“ ütles EELK Perekeskuse juhataja Pia Ruotsala.

Meeskonnas on kolm inimest Haapsalust, keda abistavad töötajad Tallinnast. Pereteraapias võtab vastu Kairit Kivimäe ja traumateraapias Tiina Kütt ning keskuse juhi, hingehoidja ja pereteraapia õpilasena Mirjam Tinno.

„Soovin, et inimesed, kes pöörduvad meie poole, saaksid parimat abi ning neil oleks meie juures mugav ja turvaline. Oleme avatud kootööks erinevate organisatsioonidega ja ka kohalike pereterapeutide ja hingehoidjatega. EELK Haapsalu Perekeskuse juhina kannan hoolt keskuse igapäevase toimimise eest. Minu poole võib pöörduda kõigis EELK Haapsalu Perekeskust puudutavates küsimustes ja ka hingehoidlike murede korral,“ ütles EELK Haapsalu Perekeskuse juhataja Mirjam Tinno.

EELK Perekeskus on Eesti Evangeelse Luteri Kiriku allasutus, kelle töö üldeesmärgiks on perede ja laste heaolu suurendamine ning rahu ja lepituse kasvatamine peres ja ühiskonnas. Perekeskus pakub erinevat liiki nõustamist ning probleeme ennetavaid koolitusi. Teenuste valikus on perenõustamine (paari- ja pereteraapia), kasvatusnõustamine ja hingehoid ning perekeskne perevägivalla katkestamine.

Nõustamisteenuste hind on 30 eurot tund. Kui inimene vajab tasuta või osaliselt tasuta teenust, saab pöörduda linnavalitsuse poole taotlusega.
Koolituste ja supervisioonide hinnad sõltuvad teenuste mahust ning on kokkuleppelised.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
memm
6 aastat tagasi

Veel üks rahategemise koht meil juures. Hingeabi eest sellist hinda küsida-kus on ikka mõtlemine, aga eks mõnigi on tänu kirikule rikkaks saanud.

Tiiu
6 aastat tagasi

Kas mujale ruume ei saanud, vaevalt, et rahvas
kirikusse voorima hakkab. Aga oleks vajalik
teenus küll.

niiet
6 aastat tagasi

pihiteenus 30 eurtund, kas imesi ka teete

Anders
6 aastat tagasi

Kas konkurent Käsu Taavi punkrile?
Suht mendijaoskond kohe kõrwal mõlemal pesakonnal…