Pensionärid saavad riigile kingitud 7 miljonit eurot tagasi nõuda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: arhiiv

Maksuameti andmeil on paljud pensionärid aastatel 2014-2016 jätnud välja võtmata neile ette nähtud maksuvaba tulu, mille summa küündib tagastamise korral 7,2 miljoni euroni, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Näiteks 2016. aastal oli nii, et üldine maksuvaba tulu oli kõigile 170 eurot ja pensionide täiendav maksuvabastus oli summas 225 eurot.

Kui pensionär tööl ei käinud, liideti need maksuvabastused kokku ja inimene sai kogu pensioni maksuvabalt kätte.

Kui ta aga käis pensionärina tööl, siis 225 eurot maksuvaba tulu arvestas sotsiaalkindlustusamet pensionidelt automaatselt ja üldise maksuvabastuse ehk 170 eurot sai ta kätte töötasult.

Kui see tööl käinud pensionär otsustas aga lõplikult koduseks jääda, tulnuks tal sotsiaalkindlustusametile teha avaldus, et üldine maksuvabastus (2016. aasta näite puhul 170 eurot) arvestataks samuti pensionilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
6 aastat tagasi

millal valitsus tagastab selle pensionifondi raha, mille ta kunagi meie tagant oma eelarveaukude lappimiseks pihta pani, millal see sigadus heastatakse

kavandatudki nii
6 aastat tagasi
Reply to  aga

Küllap suur hulk vanureid ei oska seda tagasiküsimist märgatagi ja ega oskakski. Riigil oleks kohane küsimatagi summad pensionäridele üle kanda. Aga vaevalt seda juhtub, kui ei küsita, jääb jälle riigile, inimene jälle lolliks tehtud.