Lääne Malevlane: Päikesekiirte tegemised ja tavad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Päikesekiirte kartulivõtt. Foto: erakogu
Päikesekiirte kartulivõtt. Foto: erakogu

Kodutütarde Päikesekiirte rühma tunnid on enamasti kord nädalas, aga meil on muudki huvitavat: laagrid, matkamängud, pidulikud üritused nagu Tartu rahu ja Eesti riigi aastapäev.

Erilisem oli sinimustvalge seinavaiba kudumine kangastelgedel. Peale tikkisime oma rühma sümboli, päikese ja kiired. Huvitav oli muuseumide öö Rõude muuseumis. Nägime vanu asju: fotoaparaadid, tööriistad, riided jms.

Iga aasta märtsis korraldame laagri, kuhu kutsume sõpru teistest maakondadest. Suvel kohtume vaid korra, kui on kodutütarde ja noorkotkaste laager.

Sügiseti on üks kindel tegu kartulivõtt Rätsepa talus. Tänavu tutvustas talu peremees Paul meile töid viljasalves, korjasime õunu ja tegime päris palju õunamahla. Uusim tava on päästekoerte õppepäevad. Saame teada, kuidas õpetatakse koeri leidma metsa kadunud inimesi.

Aasta lõpetame jõulupeoga. Meenutame tehtut ja saadame ära vana sündmusterohke aasta, et alustada taas tegusat kodutütarde aastat.

Ülle Kõva, rühmajuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments