Galerii: Oru vana koolimaja särab pärlina

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Oru vanast koolimajast kujuneb Linnamäel külakeskus. Foto: Urmas Lauri

Linnamäe vanas koolimajas on käinud juba pool aastat ümberehitustöö, et paarkümmend aastat kasutult seisnud hoonest saaks ümbruskonna teenuse- ja tegevuskeskus. Ehitus algas juuni algul ning avapidu toimub Eesti Vabariigi sajandal sünnipäeval 24. veebruaril.

Maja peaks valmis saama vabariigi aastapäevaks. „See on eesmärk. Maja oleks kingituseks Eesti Vabariigile,“ ütles Linnamäe arenguseltsi ja osaühingu Interrobang juhatuse liige Kadi Paaliste. Tegevuskeskuse avamisega tähistatakse veel kaht tähtpäeva: 500 aastat Linnamäe esmamainimisest ja Oru kooli 115. sünnipäeva.

„Peaksime nibin-nabin graafikus olema,“ nentis Paaliste. Maja ehitaja Resteh. „Keskeltläbi on kümmekond meest peal, igas toas keegi toimetab, igal pool on kuskil keegi, kes millegagi ametis on.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mõtlik
6 aastat tagasi

Väga tublid olete! Mõtlete tuleviku peale. Mõnes vallas on mureks ainult see, et piisavalt müüa ei lubata.

Kodanik
6 aastat tagasi

Mis te vingute. Maja ju väga ilus. Tore, kui kellelgi on raha, et vana maja korda teha. Mõni ei saa sellegagi hakkama. Laseb enne majal ära mädaneda, et saaks platsi puhtaks lükata.

mari
6 aastat tagasi

Puitaknad on ikka väga kallid uued panna, peasi ,et uued aknad ja tuult ning külma peavad. Tuleb igati rahul olla.

Ehitaja
6 aastat tagasi

Väga kena!
Üldmulje rikuvad ainult plastaknad, mis vanale hoonele iseloomuliku voodrilaua ja valtsplekk-katusega sugugi kokku ei käi.

nimetu mats
6 aastat tagasi
Reply to  Ehitaja

ei teadnudki, et Haapsalu Uksetehas teeb plastaknaid 🙂

Ehitaja
6 aastat tagasi
Reply to  nimetu mats

Vabandan, fotode hoolikal jälgimisel on ruumides sees tehtud piltidelt näha, et tegu on tõesti 2-raamsete puitakendega. Väljast jättis “võltsi” plastakna mulje asjaolu, et aknaklaasid ei jagune väikesteks ruutudeks, vaid klaasijaotuses on kasutatud suurtele klaasidele pealekleebitud prosspulkasid, mis tunduvad paksude aknaraamide taustal harjumatult peenikesed. Lihtsalt moodne puitaken immiteerib vana puitakent veits kohmakalt. Tegelikult pole häda midagi, rohkem ei virise. Edu tegijatele.