0

Curly Strings ja Estonian Voices annavad Haapsalus ühise jõulukontserdi

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Curly Strings ja Estonian Voices. Foto erakogu

Reedel annavad Haapsalus ühise jõulukontserdi kaks kõrgelt hinnatud Eesti ansamblit – Curly Strings ja Estonian Voices.

Viljandi kultuurikolledžis kokku saanud etnomuusikud Curly Stringsist lendasid Eesti muusikataevasse 2014 esikplaadiga „Üle ilma“. 2015 talvel võitsid nad selle eest neli Eesti muusikaauhinda – aasta ansambel, aasta parim laul („Kaugel külas“), aasta debüütalbum ja aasta album. Ansamblis on Eeva Talsi (viiul, laul), Taavet Niller (kontrabass, laul), Jaan Jaago (kitarr, laul) ja Villu Talsi (mandoliin, laul).

Estonian Voices on rahvusvaheliselt hinnatud vokaalansambel, mida veab Kadri Voorand ja kus laulavad veel Mikk Dede, Rasmus Erismaa, Maria Väli, Aare Külama ja Mirjam Dede.

Nüüd sõitsid nad koos kontserttuurile, mille üks kontsert seitsmest on reedel Haapsalus. „Eelkõige tahame tuua mõnusat jõulutunnet muidu nii halli detsembrisse, head emotsiooni ja kvaliteetset muusikat,“ ütles Estonian Voicesi laulja Rasmus Erismaa, kes on käinud Lihula koolis.

Erismaa sõnul said kaks muusikaliselt eriilmelist ansamblit esimest korda põgusalt kokku juba mitu aastat tagasi. „Üle-eelmisel Viljandi folgil andsime ühise kontserdi ja see kõlas nii hästi ja uhkelt, et tekkis mõte veel midagi koos teha. Suvel saime kokku ja panime plaani paika,“ rääkis ta.

Nüüd on proovid tehtud ja tuuri jaoks on valminud ka uus lugu: Curly Voices – “Mul on hea”. Esimene kontsert on kolmapäeval Viljandis,“ ütles Erismaa. Kas tulemus on rohkem Estonian Voices või Curly Strings? „Tegelikult on pooleks. Meie esitame natuke oma loomingut ja nemad oma ja siis teeme päris palju koos,“ ütles Rasmus Erismaa.

Kontsert algab Haapsalu kultuurikeskuse teatrisaalis reedel kell 19. Täispilet on 23 eurot, õpilased, tudengid, pensionärid ja erivajadustega inimestele 20 eurot ja erivajadustega inimese saatjale 15 eurot. 7aastastele ja noorematele lastele on sissepääs tasuta, kui nad istuvad saatja süles.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz