Galerii: suurvesi Kasaril, Laikmaal ja Salajõel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21
Kasari luhal Kurevere külas. Foto: Urmas Lauri

Kestvad vihmad ja kõrge meri on paljudes kohtades põhjustanud ebatavalise vetemöllu. Kasari luht on pilgeni täis, Laikmaa väljadel vulisev oja on madalamad kohad muuseumi taga üle ujutanud ning Salajõgi on enneolematult pikka aega maa alt väljas olnud.

Laikmaa muuseumi perenaine Eha Nõmm kutsus laupäeval huvilisi muuseumi. Mitte selle tõttu, et mõni uus näitus oleks avatud vaid selle tõttu, et Laikmaa park oli puha vee all. „Selline haruldus on enne jõulusid alustanud tegevust,“ nentis Nõmm. Igal aastal vetemängu Laikmaal ei näe, veelgi haruldasem olevat üleujutus aga advendiajal.

Laiküla maanteel liiklejad on juba mõnda aega olnud imestunud selle üle, et Kasari on end kevadiselt puhevile ajanud ning end maanteele üsna lähedale laiutanud.

„See on täitsa tavaline,“ lõi Kurevere küla Jüri talu töömees Mehis Söötmaa käega. „Midagi erilist pole, igal aastal samamoodi.“

Kui tavaliselt tungib Salajõgi maapinnale kevadeti, mõnel aastal paariks nädalaks ka talve alguses, siis tänavu on jõgi juba oktoobri keskpaigast alates läbi küla pahisenud.

„Eriliselt kõrge ja nii pikalt,“ nentis Salajõe küla elanik Mare Urbas. „Ei mäletagi, millal viimati nii oli.“

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments