Saarevahid lähevad maavalitsuse hingekirjast valdadele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Vormsi saarevaht Jonne Berggren on maavalitsuse palgal olnud 2009. aasta septembrist. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavalitsuse hingekirjas olevad saarevahid lähevad uuest aastast valdadele. Lääne-Nigula valla struktuuri lisatakse Osmussaare saarevaht. Millist ametinime hakkab tema kolleeg Vormsis kandma, pole veel otsustatud.

Praegu on nii Osmussaare kui ka Vormsi saarevaht Lääne maavalitsuse töötajad.
Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles, et riik eraldab palgaraha, mille eest võtab vallavalitsus Osmussaarele tööle saarevahi.

Osmussaare saarevahina töötab mullu aprillist Rita Koppel, kes on üks viiest Osmussaare püsielanikust.

„Seaduse järgi peame korraldama saarevahi ametile avaliku konkursi,” nentis Lõhmus. Ta arvas, et tõenäoliselt ei ole Koppelil Osmussaarel erilist konkurentsi.

Vormsi praegune saarevaht Jonne Berggren on maavalitsuse palgal septembrist 2009. Kas ta ka sama tööga jätkab, pole veel kindel. Vormsi vallavanem Tanel Viks ütles, et vallale ei anta üle mitte saarevahti, vaid tema kohustused.

„Maavalitsus annab meile saarevahi mobiiltelefoni, arvuti, päramootori ja muud asjad, aga ka kohustused. Kas saar palkab saarevahi, seda ei kirjuta riik meile ette,” selgitas Viks.

Millise ametikoha Vormsi lisab, pole veel otsustatud. „On see siis saarevaht või mõni muu ametinimi ning kui suur oleks tema töökoormus, pole volikogust veel läbi käinud,” nentis vallavanem.

Osmussaarel on viis püsielanikku, Vormsis on elanikke 430.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Oi.
6 aastat tagasi

Eks pensionile jäämine.