Vormsi saarevahina jätkab Jonne Berggren

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jonne Berggren. Foto arhiiv

Teisipäevast on Vormsi saarevahina taas ametis Jonne Berggren, kes valiti välja kuue kandidaadi seast.

Vormsi vallasekretäri Eidi Lehe sõnul eelistati Berggrenit teistele kandidaatidele seetõttu, et ta oli neist ainus, kes saarel ka elab. „Saarevahi töö on valvelolek ja selle ameti puhul on määrav, et inimene oleks saarel kohapeal olemas,” selgitas Leht.

Leht lisas, et saarevahi ülesanne on ringi liikuda ja saarel silm peal hoida ning vajadusel valda või vastavaid ametkondi tevitada. „saarevaht on vallavalitsusele väga suureks toeks,” rääkis ta.

Vormsi oli saarevahita selle aasta algusest. Kui varem olid saarevahid maavalitsuse alluvuses, siis maavalitsuste kadumisega läksid nad kohaliku omavalitsuse alluvusse. Selle aasta alguseni oli saarevahi ametis samuti Jonne Berggren.

Vormsil kuulutati saarevahi leidmiseks välja konkurss, kuid ametist lahkunud vallavanem Tanel Viks leidis, et saarevahi ametisse kinnitamine peaks jääma uuele vallavanemale.

Läänemaal on saarevaht ka Lääne-Nigula vallale kuuluval Osmussaarel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oh.
5 aastat tagasi

APPI!Olen saare elanikuga ühel meelel.

Oi oi....
5 aastat tagasi

Kuidas on see võimalik ,et see mees uuesti valiti !

noh
5 aastat tagasi

tubli, igati sobiv mees

saare elanik
5 aastat tagasi

Ainus, kes saarel elab ja kuna ka ise vahel satub meestega poe taga tipsutades tukkuma, sis pigistab alati ka silma kinni, kui mingi jama peaks tekkima. Mugav ja 100% omakasusuutlik, kui valijate enda väikese mätta otsast vaadata.

vormsi elanik
5 aastat tagasi

Seda Vormsi kohalikku omavalitsust ei saa küll tõsiselt võtta. Kas keegi on üldse sellise väikese koha haldussuutlikkust tõsiselt analüüsinud – on see üldse võimalik? Asjade käiku vaadates – ei ole.