2

Vee hind tõuseb järgmisel aastal 10 protsenti

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto: arhiiv

Konkurentsiamet kinnitas ASi Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas uued vee- ja kanalisatsioonihinnad.

Alates 2018. aasta 1. jaanuarist on kuupmeetri vee hind koos käibemaksuga 1,176 eurot endise 1,08 euro asemel, ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind koos käibemaksuga 1,703 eurot endise 1,536 euro asemel. Vee- ja kanalisatsiooni hind kokku on Haapsalu linnas järgmisel aastal seega 2,879 eurot ehk 26 senti kuupmeetri kohta kõrgem kui praegu.

Risti piirkonnas on alates järgmisest aastast kuupmeetri vee hind eraisikutele 1,148 eurot endise 1,048 euro asemel ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind 1,676 endise 1,501 euro asemel. Vee- ja kanalisatsiooni hind kuupmeetri tarbitud vee kohta hakkab maksma 2,824 eurot, mis on 27 senti võrra praegusest hinnast rohkem.

Juriidilistele isikutele maksab kuupmeeter vett 1,321 eurot endise 1,235 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,84 eurot endise 1,678 euro asemel. Vee- ja kanalisatsiooni hind kokku on järgmisest aastast 3,161 eurot.

Haapsalu Veevärgi juhataja Kaido Erik selgitas, et Risti hinnad erinevad muust teeninduspiirkonnast, sest kohalik omavalitsus kehtestas 1998. aastal eraisikutele madalama hinna kui juriidilistele isikutele. Sellest tulenevalt tuleb neis piirkondades jätkata sama metoodikaga.

Praegused hinnad kehtivad alates 2014. aastast.

Uute hindade kehtestamise vajadus tulenes eelkõige tehtud investeeringute omaosalustest ja kulude suurenemisest.

Pärast hinnakorrektsiooni jääb Haapsalu Veevärgi teeninduspiirkonnas teenuse komplekshind võrreldes sellesarnaste vee-ettevõtetega keskmisele ja madalamale tasemele.

Haapsalu Veevärk palub hinnamuudatuse tõttu kõigil klientidel, kellel ei ole kauglugemist, teatada veearvesti näidud 31. detsembri seisuga hiljemalt 5. jaanuariks 2018. a soovitatavalt ASi Haapsalu Veevärk koduleheküljel oleva lingi kaudu või meiliaadressil arved@hvv.ee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
penskaril
penskaril

tõsteti penssi 5 eur kuus, aga igasuguste aksiiside ja muude hinnatõusudega võetakse taskust ära 100 eur kuus

Imelik
Imelik

Konkurentsiamet kinnitab meil kõik “mis on vaja”. Kui algselt põhjendati hinnatõusu – ” on tehtud suur torustike vahetus ja ettevõtte põhivarad on seeläbi kasvanud, on tehtud suuri kulutusi”, siis nüüd tulenes vajadus uute hindade järgi- ” eelkõige tehtud investeeringute omaosalustest ja kulude suurenemisest”.
Kui mõni inimene ei saand veel aru, siis “lihtkeeles” käidi välja raha, et vee hind suureneks.
Eraettevõte lõpetaks sellist “ärimudelit” rakendades pankrotis.
Siin on aga see -“Quod licet Iovi, non licet bovi” teema.
Tuleb tõdeda, et minu eelmises kommentaaris (antud teemale) välja käidud “õng” püüdis kinni suure lolli kala.

wpDiscuz