„Aktuaalne kaamera”: olukord Haapsalu turul tekitab nurinat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu turg. Foto Arvo Tarmula

Kolme aasta eest otsustas Haapsalu linn, et renoveerimist vajava Haapsalu turu juhtimise võtab üle linnaettevõte ja uut rentnikku sellele ei otsita. Vahepealse aja jooksul lammutati vanad amortiseerunud turuputkad ja müügiletid. Uued teisaldatavad letid aga müüjaid väljaspool kevad-suvist hooaega ei meelita ja ühtlasi pole tõenäoline ka moodsa siseturuhoone ehitamine, vahendab „Aktuaalne Kaamera“.

Haapsalu linnavolikogu opostisiooniliige Lauri Luik (RE) ütles, et on taunimismväärne, et linnal pole olnud konkreetset kava turu arendamiseks.

“Kui 2014. aastal otsustati, et linn võtab selle turu vedamise enda peale, Jaanus Karilaid (KE) nõukogu esimehena ütles tol korral, et teeme selle asja kiiresti ära, siis meie mure ongi selles, et kolme aastaga pole suudetud seda ära teha,” lausus Luik.

Loe täispikkuses siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
turg
6 aastat tagasi

Paha vaadata praegust tühja välja,ikka enne lammutama,raisati hulk raha ära müügilettide ja tugevate müügiks sobilike pinkide lammutamiseks,asemele tehti niisugused,mis ei kannata kriitikat,kui raha napib oleks pidanud seda kasutama otstarbekalt.Turu reklaamsildid on ka niisugused paigaldatud,mida näevad ainult parklas olevad autod.

Kodanik
6 aastat tagasi

Reform oli võimul kõik need aastad – miks te siis seda turgu ei arendanud? Mis siin nüüd lärmata? Eks vist sp, et tegite ise väikese valearvestuse ja võimupirukat enam teile ei jagu.

Kodanikule
6 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kõik need aastad on võimul olnud Sukles ja poole sellest ajast koos Karilaiuga. Mis reformist sa siin sogad.

Üks küsimus ainult..
6 aastat tagasi

Nii hädist turgu vast polegi meie kapitalismiaegses vabariigis rohkem?!
Aga ikkagi üks esikoht, pole hullu et altpoolt!

Kübe
6 aastat tagasi

Kurjad keeled räägivad, et seoses valijate tungiva sooviga kolitakse Haapsalu turg internetti. Soe ja turvaline. Valgust ka piisavalt. Vana platsi peale tuleb uus keskus nimega Lidl. Nö uus säästumarket. Isiklikult pooldaks pigem alko1000 poodi aga eks näis…..

Kuglimugli
6 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Alko1000 on juba Lihula mnt 3 olemas.LIDL võiks tulla küll turuplatsile. Säästuka kadumine on rahakotis tunda, või – laiendage Maximat.Turul pole mõtet, müüjaid sinna võtta niikuinii pole, valik sama, mis poes ja kallim.Rimi fuajees prooviti talutoodangut müüa (vorst, viinerid, suitsuliha, pirukad) – hind kõrgem kui Lasnamäe turul, ei tea, mis rikkaid siin Läänemaal arvatakse olevat – muidugi Rimi variant hääbus, inimesed ei jaksanud osta.

kodanik 2
6 aastat tagasi

Seda, et turu jutuga saab hääli võtta, on Karilaid Savisaarelt õppinud. Savikas siiski tegi ka mõne asja valmis. Karilaiul ei õnnestu miski peale lubamise. Tõeline hädavares.