Neeme Suur: ühinenud omavalitsustes sotsiaaltoetuste ühtlustamine võtab aega kuni aasta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Haldusreformi käigus ühinenud omavalitsustes võtab sotsiaaltoetuste määrade ühtlustamine aega kuni aasta ja paljudes kohtades pole veel ka selge, kui suure lisakoormuse toob see eelarvele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur ütles, et erinevate toetuste lõplikuks ühtlustamiseks võib kuluda aasta ja täpsem analüüs seisab toetuste puhul veel ees.

Seni kehtivad endistes vallapiirides endised toetuste määrad. Esimeses järjekorras ehk paari kuuga tuleb Suure sõnul paika panna toimetulekutoetuse arvestamise tingimused, mis võisid olla varasemates valdades erinevad.

“Kasvõi näiteks see, kuidas arvestatakse elamuaseme kulude piirmäärasid. Need võivad olla erinevates omavalitsustes erinevad ja need need tuleks nüüd juba esimese paari kuuga ühtlustada nii, et järgmise aasta jaanuaris-veebruaris saaks juba need eluaseme kulude piirmäärad ühistele alustele viia,” märkis Suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Maali maalt
6 aastat tagasi

Kas siis head palka teenivad ametnikud ei ole suutelised kiiremas korras summad ühtlustama? Olete ikka küll vaesed naljahambad. Midagi te ei jõua. Oma “vaevaga väljateenitud valuraha” saate kätte ja elate rahus edasi. Ongi kõik, eks ole?