Järgmise aasta suurim teeremont tuleb Keila–Haapsalu maanteel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee


Foto: Arvo Tarmula

Tuleva aasta suurim teeremont Läänemaal on kavandatud Keila–Haapsalu maanteel, kus uuendatakse Variku teeotsa ja Keedika karjääri vaheline teelõik.

Maanteeameti Lääne regiooni projektijuht Urmas Robam ütles, et maanteeametil on 2021. aastaks kavas remontida Keila maantee Linnamäelt kuni maakonna piirini. Tuleval kevadsuvel remonti minev umbes 10 km pikkune lõik Keedika karjäärist Variku teeotsani on tööde esimene etapp.

„Tuleb uus katendikonstruktsioon, killustikualus, kurvidele antakse õiged kalded, teekate tehakse laiemaks ja tasasemaks,” loetles Robam 50 aastat tagasi ehitatud teel plaanitavaid remonditöid.

Robami sõnul on valmis praegune maantee aastatel 1966–1969 ja on nüüd kehvas seisus. Probleemidest tõi ta esile, et kurvide kalded on kohati valepidi, samuti on teekate konarlik ja tee kitsas, nii et kaks autot teineteisest hästi mööda ei mahu.

Pärast remonti on tee praegusest kaks meetrit laiem. Robam lisas, et kui sageli kasutatakse teeremondiks ülesfreesitavat asfaldipuru teiste teede mustkatte alla panekuks, siis praegusel juhul kasutatakse seda ilmselt sama tee katte laiendamiseks: „Uus kate tuleb kaheksa meetrit lai, seal ilmselt midagi üle ei jää.”

Peale Keila–Haapsalu maantee remondi on maanteeametil uuel aastal kavas väiksemaidki töid. Pürksis on plaanis ümber ehitada keskväljak ja muuta ohutumaks teeületus kooli ees. Taeblas paigaldatakse ülekäiguradade juurde spetsiaalne valgustus.
Keila–Haapsalu maantee kõrval on suurtest riigimaanteedest remonimata veel Tuudi–Ridase lõik Risti–Virtsu maanteel. Robami sõnul seda järgmisel aastal veel tegema ei hakata: „See lõik on tulevikukavades.”

Maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna peaspetsialisti Tiit Ruudu sõnul on selle aasta tee-ehitustööd Läänemaal lõppenud. Eelmisel nädalal võeti vastu nii Kõmsi–Virtsu maanteelõik kui ka Rannaküla sild.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

See oleks kül tore kui alates Linnamäest korda tehakse. Päris kehva ja kitsas on tee.
Need märgid peaksidki jääma sinna silla juurde. Muidu tainad sõidavad ikka sajaga ja libedaga teelt välja.

Pel Men
4 aastat tagasi

Las olla , keda need märgid ikka segavad .

mell
4 aastat tagasi

Rannaküla sild võeti vastu aga miks siis kiirust piiravad märgid ikka üleval on