Lääne-Nigula vallas makstakse endistele vallajuhtidele hüvitiseks kokku 80 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur selgitas, et endistel vallajuhtudel, keda samale ametipostile tagasi ei valitud, on seaduslik õigus hüvitist saada, selle vastu ei aita ka see, kui volikogu maksmisega nõus ei ole. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu otsustas oma eilsel istungil, et Lääne-Nigula vallaks ühinenud valdade volikogu esimeestele ja vallavanematele makstakse hüvitist kokku 80 000 eurot.

Hüvitist saavad need, keda ei valitud uues vallas samale ametikohale. Et Mikk Lõhmus jätkab vallavanemana, talle hüvitist ei maksta ning 26 400 eurot jääb vallakassasse alles.

Hüvitiste maksmise arutelult taandasid end Lääne-Nigula endine volikogu esimees Andres Kampmann, Kullamaa endine vallavanem Jüri Ott ja Kullamaa endine volikogu esimees Einar Pärnpuu.

Volikogu esimees Neeme Suur selgitas volikogule, et hüvitiste maksmine tuleneb haldusreformiseadusest ja Lääne-Nigula valla ühinemislepingust. „Summad on välja arvutanud valla raamatupidamine, kõik summad tulenevad palgamääradest,“ ütles Suur.

„Mis siis juhtub, kui meie oleme vastu, aga riik on [hüvitiste maksmise] poolt?“ uuris Mikk Lõhmuse asendusliikmena volikokku pääsenud Toomas Tammeorg.

Suure sõnul on endistel volikogu esimeestel ja vallavanematel, keda samale ametikohale tagasi ei valitud, seaduslik õigus hüvitist saada. „Ja see on ka ühinemislepingus kokku lepitud. Sellisel juhul on isikul, kellele hüvitist ei maksta, õigus pöörduda kohtusse ja see kohtu kaudu välja nõuda,“ selgitas volikogu esimees.

Hüvitiste määramise otsus sätestas ka asjaajamise üleandmise. Endistel vallajuhtidel tuleb asjaajamine uuele vallale üle anda hiljemalt 30. novembriks.

Hüvitiste määramise poolt oli 21 volikoguliiget, vastu oli üks ninh kolm volikoguliiget taandas end arutelult.

Endistele vallajuhtidele makstavad hüvitised

  • Martna volikogu esimees Ene Pallas – 4560 eurot
  • Noarootsi volikogu esimees Margus Laidmets – 2114 eurot
  • Nõva volikogu esimees Peeter Kallas – 1848 eurot
  • Lääne-Nigula volikogu esimees Andres Kampmann – 2400 eurot
  • Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu – 3966 eurot
  • Martna vallavanem Tiiu Aavik – 17 365 eurot
  • Noarootsi vallavanem Triin Lepp – 17 930 eurot
  • Nõva vallavanem Kalle Saar – 8228 eurot
  • Kullamaa vallavanem Jüri Ott – 23 148 eurot
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
6 aastat tagasi

Meie riik maksab ju haldusreformi kinni. See on tasu selle eest, et liitumine teoks sai. Ühesõnaga, see on vallavanemate ja volikogu esimeeste kinnimätsimine, mis lihtrahva suhtes täiesti ebaõiglane. Riigis on kord olematu.

Arvos
6 aastat tagasi

Täiesti haige! Selle peale tuleb teha suurema kaubikuga üks Läti ots. Selline raha loopimine lausa kutsub käibemaksuna raha siia jätma.

arvi
6 aastat tagasi

Peaks ikka rohkem hüvitisi saama.Seda nii vähe ju. Suurelt tuleb mõelda.

läänlane
6 aastat tagasi

Nii tore. Teed tähtajalist töö, mille lõppemine on pikalt ette teada. Ja siis saad aastajagu palka peo peale kui lahkud. Kas keegi teab kedagi, kes teab kedagi, kuidas pärismaailmas, erasektoris, oma rahade eest majandavates üksustes selline asi võimalik on?