Toomkirikus on laupäeval hingedeaja kontsert

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Kammerkoor Head Ööd, Vend. Foto: erakogu

Kammerkoor Head Ööd, Vend ootab kõiki koorimuusika sõpru kaunile hingedeaja kontserdile 18. novembril kell 19.00 Haapsalu toomkirikusse. Hingedeaja kontserdi kavas on vaimulikud teosed Anton Bruckneri, Cyrillus Kreegi ja Arvo Pärdi sulest.

Hingedeaja kontserdid on kammerkoori jaoks omamoodi traditsioon juba aastast 2008. Sel aastal tähistab koor oma juubelihooaega ning astub kümnendat korda üles ka hingedeajal.

Kõik kontserdi kavas olevad lood on koorimuusika valdkonnaga kursis olevale inimestele hästi tuttavad. „Küllap sellel peab mingi põhjus olema, miks neid lugusid paljud koorid esitavad -need lood on väga meisterlikult kirjutatud!“ ütles koori dirigent Pärt Uusberg.

„Ühest küljest ei ole psühholoogiliselt lihtne interpreteerida muusikat, millest on juba väga palju salvestusi. Teisalt tundsin, et vanemaks saades tunnetan näiteks Kreegi Taaveti psalme küpsemalt kui varem ning tekkis huvi neid selle pinnalt uuesti juhatada,“ rääkis ta.

Kõik kavas olevad lood sobivad nii sisuliselt kui ka akustiliselt hästi kiriku õhkkonda. „Haapsalusse on meil eriti hea meel minna laulma Kreegi teoseid, sest me justkui sõidaks Kreegile endale külla,” lisas Uusberg.

Piletid hinnaga on 6 eurot (täispilet) ja 5 eurot (sooduspilet (üli)õpilastele ja pensionäridele) on müügil kirikus enne kontserdi algust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments