Spordijuhid: Katrina Lehise pärast süsteemi ei muudeta

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Katrina Lehis käib ka treenimas koos pisipojaga, kui võimalik. Foto Arvo Tarmula

22-aastane Haapsalu vehkleja Katrina Lehis  kasvatab pooleaastast poega. Noorel emal pole aga lihtne tippspordimaailma naasta, sest abi pole loota, kõik on enda ja perekonna õlul, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tänu 2015. aasta MM-i kuuendale kohale sai ta sportlase- ja pärast sünnitamist emapalka. Paraku enam ta töötasu ei saa, pelgalt C-kategooria stipendiumit, millega treeningu- ja võistluskulusid ei kata.

Et taas palgale saada, on vaja kõrget kohta tiitlivõistlustelt, kuid selleks tuleb omakorda murda ülitugevasse naiskonda, kes krooniti mullu maailmameistriks.
EPL teeb ettepaneku maksta toetust naisele, kelle toetus on emapuhkuse ajal otsa saanud, pärast spordi juurde naasmist aasta võrra edasi.

„Meie süsteem on tulemuspõhine ja ma ei pea mõistlikuks selle muutmist,” sõnas EOK peasekretär Siim Sukles. „Oleks raha palju, siis küll.”

EOK tippspordijuht Martti Raju lisas, et Katrina Lehis oli esimene sportlasepalka saanud naine, kes emapuhkusele läks. „Maksime alaliidule kõik Lehise toetused välja, et ta saaks neid hiljem kasutada,” selgitas Raju. „Juulis kaotas Lehis B-kategooria, sest kaks aastat sai täis, ja langes C-tasemele. Nii see paraku on. Lehis peab end koondisse tagasi võitlema ja tulemusi näitama, siis pääseb ta taas palgale.”

Loe täismahus siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu toomas
uskmatu toomas

Niipalju siis maa täitmisest lastega Eesti moodi !

wpDiscuz