Suurima valuraha saab Lihula volikogu esimees

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jaak Kastepõld. Foto: Urmas Lauri
Jaak Kastepõld. Foto: Urmas Lauri

Nagu haldusreformi järel tööta jäävad vallavanemad, saavad ka volikogu esimehed riigilt valuraha – 12 kuu istungitasu.

Kõige kõrgem istungitasu (500 eurot) oli Lihula vallas, kus  volikogu esimees Jaak Kastepõld saab kompensatsiooni 6000 eurot. Ridala volikogu esimehe Olev Peetrise valuraha on 5400 eurot. Kõige vähem kompensatsiooni saab Hanila volikogu esimees Mardo Leiumaa, kelle istungitasu oli 96 eurot, mis teeb valurahaks 1152 eurot.

Volikogu juhtuide valuraha: Jaak Kastepõld 6000, Olev Peetris 5400, Ene Pallas 4560, Andreas Rahuvarm 4416, Einar Pärnpuu 4092, Andres Kampmann 3600, Margus Laidmets 2040, Peeter Kallas 1848, Mardo Leiumaa 1152.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ene
6 aastat tagasi

Kui inimene koondatakse, saab ta ühe kuu töötasu ulatuses koondamisraha. Vallavanemad ja volikogu esimehed aastapalga ja -hüvitise, ametnikud vastavalt töötatud ajale, mille piir on naeruväärne kaks aastat. Vallad ise võtsid vastu otsuse, et ka teenistujad saavad samadel tingimustel hüvitist, st alla kahe aasta 3 kuu ja üle kahe aasta 6 kuu palga. Tõesti, nagu ka liitumisettepanekutes oli kirjutatud, mis küll tagasi lükati, mille poolest need isikud on paremad kui teised? Mingu õppima ja kasutagu töötukassa teenuseid. Või ei sobi?