Rahvasprindi hooaja lõpetas Vasalemma sprint

Aivo Täpsi mehaanikul õnnestus mehaanikute sõidus auto nurk sisse sõita. Foto Cärolyn Soidla

Vihmasel Vasalemma rallikrossirajal laupäeval peetud rahvasprindi etapp lõpetas 2017. aasta rahvasprindihooaja.

Vihmane ilm oli raja auklikuks teinud ning sellepärast oli ka tehnika lagunemisi ja rehvide lõhkumisi. Võistlema oli tulnud 46 sõitjat, neist kümme läänlast.

V60+ klassis oli läänlastest kohal kaks veterani: Hillar Kruusma ja Toomas Lemberg. Lemberg oli esimeses voorus esimene ja Kruusma teine, teises voorus jagunesid kohad vastupidi. Et meestel oli võrdselt punkte, jäi võitja selgitamine viimase vooru peale. Selle võitis Hillar Kruusma nagu ka kogu etapi ja hooaja. V60+ klassi hooaja esikolmik on Hillar Kruusma,Toomas Lemberg ja Väino Tõkke.

J-16 klassis oli noori kohal viis, neist läänlasi kaks. Meie noortest suutis lõpuks end kolmandale kohale sõita Eerik Pank. Cärolyn Soidlal ilmnesid esimeses voorus auto elektroonikavead, mis jätsid auto avariirežiimis tööle aga edasi liikuda ei lasknud. Teised voorud võttis Soidla kindla peale, lõpetades küll viimasena, aga tuues auto ikkagi üle finišijoone.

Aasta kokkuvõttes on Cärolyn Soidla vaatamata vaheldusrikkale ja raskele aastale (kolm auto vahetust) ikkagi läänlaste parim. Viimase etapiga kukkus ta küll kokkuvõttes neljandalt kohalt viiendale. 6. kohalt leiame Marcus-Indrek Simmeri, 7. kohalt Jako Allika ja 10. kohalt Eerik Panga.

J-18 klassis laupäeval läänlasi stardis ei olnud, kuid hooaja kokkuvõttes sai Virgo Šuman 4. ja Ranno Kristmann 9. koha.

SU-klassis olid poodiumikohad lõplikult jaotamata. Esimeses kahes vooru läks läänlastel päris hästi ja lõpuks suutis teise kohaga ka hooaja kokkuvõttes teiseks tulla Egert Jakobi. Martin Jaanus oli veel enne kolmandat vooru kolmas, aga siis tegi auto imelikku häält (finišis selgus, et põhjakate oli lahti) ja ta võttis hoo maha – sellega kaotades aega ja ka koha esikolmikus.

Hooaja kokkuvõttes on läänlaste tulemused: Egert Jakobi 2., Martin Jaanus 4., Bruno Jakobi 12.,Kalle Kruusma 16., Stern Ilves 17., Jonar Ilves 19. ja Andres Kruusma 22. koht.

2WD-V klassis oli läänlastest stardis ainult Rauno Ollema. Tulemuseks tubli 2 koht, kuigi teisest voorust ta auto tehniliste probleemide tõttu aega kirja ei saanud. Aasta kokkuvõttes oli teistest peajagu üle Rutmar Raidma. Rauno Ollema lõpetas 6., Karel Šuman 12., Meelis Palmiste 19., Reio Lõhmus 27. ja Kalle Kruusma 35. kohaga.

2WD-S klassis oli stardis Marko Kukuškin, kes oli omale sarjades võidu juba kindlustanud, kuid tuli ikka kätt soojas hoidma. Kahe vooruvõiduga kindlustas ta endale ka sprindivõidu, kuigi teises voorus lõhkus rehvi. Teisele kohale sõitis ennast Valmar Gilden ja Kalle Kruusma oli kuues.

Hooaja kokkuvõttes võitis Marko Kukuškin. Valmar Gilden lõpetas hooaja 3., Kalle Kruusma 28. ja Lembit Madissoo 31. kohaga.

2WD-SPORT klassis oli ennast kirja pannud neli sõitjat, aga kohale tuli ainult Andres Kruusma, kes võitis esikoha. Hooaja kokkuvõttes oli tal Võrumaa mehega võrdselt punkte ja tulemuseks teine koht. 2WD-SPORT klassi esikolmik aasta lõpetuseks: Kalle Kruusma, Andres Kruusma ja Steven Lätt

3. 4WD klassis Vasalemmas läänlasi stardis ei olnud, aga aasta kokkuvõttes oli Kaido Saul kümnendaks.

Peale Vasalemma võistlust toimus mehaanikute sõit, kus registreerunud viiest mehaanikust tuli stardijoonele neli. Selles sõidus on varemgi juhtunud, et mehaanik sõidab kas sõitjast kiirema aja või lõhub hoopis auto ära. Nii lõhkuski Kalle Kruusma proovisõidus kaks esimest rehvi ja läks ajasõitu teise autoga. Sellel aga tuli asfaldisirgel sisse tugev vibratsioon ja nii otsustas Kruusma sõidu pooleli jätta. Rico Rodi sõitis oma auto põhja peale kinni ja katkestas. Aivo Täpsi mehaanikul läks aga nii kehvasti, et prooviringil sõitis ta otsa vallis olevale rehvile – tulemuseks ratas alt ära ja auto nurk sees. Ainukese mehaanikuna tõi auto üle finišijoone Jaanus Kalmann ja sai ka 2017. aasta parima mehaaniku tiitli.

2017. aasta hooaeg on läbi saanud ja MTÜ Igaühe Terviseklubi tänab kõiki oma toetajaid, abilisi, klubi liikmeid ja sõitjaid, kes aitasid meil ühe raskema aasta üle elada.

Nüüd on võistluspaus. Uut 2018. aastat alustatakse võib-olla 16. detsembril traditsioonilise Kiltsi rahvasprindiga, mis on tavaliselt olnud Lääne Regiooni MV , Helmet Palmi mälestusvõistluste ja SU karikavõistluste etapp.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments