7

Neeme Suur: igaüks tegi oma tulemuse ära

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Neeme Suur. Foto arhiiv

Lääne-Nigula volikogus kuus kohta saanud sotsiaaldemokraatide tulemust peetakse oodatust nõrgemaks. „Ei saa salata, lootsime 1-2 kohta rohkem saada,” tunnistas ka nimekirja esinumber Neeme Suur. Ta lisas, et kuus kohta oli siiski see, mida kindalt saada lootis.

Enda tulemuse, 170 hääle kohta ütles Suur, et see on ootuspärane. „Eelmise korraga võrreldes on kõva hüpe, siis oli 67 häält,” lisas ta.

Konkurentide tulemusi kommenteerides ütles Suur, et oleks ennustanud 13 kohta Ühinenud Kogukondadele ja 12 kohta teistele. Valimisliidu võit oli tema sõnul aimatav: „Endised vallajuhid ja koolidirektorid saavad alati palju hääli.”

Aimatav oli suure sõnul ka EKRE tugev tulemus, sest EKREe on üldiselt rahva seas populaarne ja ka Hardi Rehkalt on end Martna kandis tõestanud. Reformierakond tegi tema sõnul samuti oma tulemuse ära. „Võib-olla võinuks nad ühe koha rohkem saada.”

Volikogust välja jäänud Keskerakonna kohta ütles Suur, et ühe mandaadi jagu hääli oleks nad võinud kokku saada: „Aga neil oli ka lühike nimekiri.”

Vastvalitud volikogu koosseisu kohta ütles Suur, et kui nimekirjad on laiapõhjalised, on seda ka volikogu. „Nurgad hääletasid omainimeste poolt,” lisas ta. Nii pääses Kullamaalt volikokku kuus inimest, Martnast neli, Nõvalt ja Noarootsist kaks. Suure sõnul võib öelda, et eelmiste valimiste käis ühinenud Lääne-Nigulas oli aktiivsus liituvate valdadega võrreldes väiksem. „Et ükski piirkond pole välja jäänud näitab, et üks valimisringkond on ikka õige,” ütles Suur.

Selle kohta, kuidas uus Lääne-Nigula volikogu tööle hakkab ja kellel võiks kuuluda volikogu esimehe koht, ütles Suur: „Praegusel hetkel on kõik pallid Ühinenud Kogukondade väravas.” Ta lisas, et oma kohtade arvuga saaks valimisliit teha mida iganes, aga tema hinnangul oleks volikogu töös laiapõhjaline kaasatus parem.

Suure sõnul võivad sotsid ka opositsiooni jääda, aga see muudaks volikogu töö keeruliseks. Pigem tuleb püüda konsenuse poole. „Iga volikogu otsus tuleb ju läbi hääletada ja ei saa alati ei saa eeldada, et enda nimekirja liikmed ühel nõul on. Lõpuks on ju kõik teadlikud inimesed ja sõpru tuleb otsida nii omade kui ka vanelaste hulgast,” ütles ta.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
läänlane
läänlane

Kes küll sellist saamatut maavanemat valis? Pool maakonda andis rahulikult käest ära. Kuidas teda usaldada saab?

Nimi
Nimi

Hari ennast kes tegelikult maakonna lõhki ajas enne kui siia seletama tuled.

panin
panin

ka päeva hommikul kirja

Priidu
Priidu

Kuidagi kurjakuulutav foto?Suur seda asja nii ei jäta,ja paari aasta pärast on ta saanud amnestia,kui kooseluseadus täielikult jõustub.Karjääriredelil üles tagasi!

prõlla
prõlla

Jaanus Mägi mainis kord ja vabandas end välja,et kuna valijad talle vähe hääli andsid keskerakonnas olles,siis läkski Taebla gümnaasiumiga nii nagu läks.Aga noh,eks oleks nagunii läinud.

Jaan
Jaan

Olgem ausad, Suur lubas ikka vähemalt võrdse tulemuse kogukondadega teha. Põrumine oli valus.

küsimus
küsimus

Milline koolidirektor sai palju hääli? Kas ühe direktori jaoks on 40-60 häält palju?

wpDiscuz