0

Vormsi vallavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Detailplaneeringu algatamine

Vormsi vallavolikogu 28. augusti 2017. a otsusega nr 11 algatati detailplaneering, anti lähteseisukohad ning jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine Vormsi valla Förby küla Pihlaka maaüksusel. https://atp.amphora.ee/vormsivv/index.aspx?itm=153861
Planeerimisele tuleb Förby külas asuv vanade vundamentidega Pihlaka katastriüksus tunnusega 90701:002:450, pindalaga 2 ha. Katastriüksuse sihtotstarve on 100% maatulundusmaa. Planeeringuala piirneb Läänemerega.
Detailplaneeringu eesmärk on maa jagamine kaheks krundiks piki külateed, sihtotstarbe muutmine elamumaaks, kruntide ehitusõiguse ja hoonestustingimuste määramine, kommunikatsioonide asukoha määramine ja ehituskeeluvööndi vähendamine.
Detailpaneeritav ala on küla piires olev krunt, kus on olnud vana asustus, sellest maaüksusest põhjas ja lõunas on vanad taluõued ja osa nendest on ka praegu hoonestatud. Küla elu ja turvalisuse huvides on oluline vanad taluõued kasutusele võtta. On olemas elektriühendus ja juurdepääsutee.
Detailplaneeringu algatamise hetkeks kogutud informatsiooni põhjal ei ole vaja detailplaneeringu koostamisel teha eraldi lisauuringuid.

Detailplaneeringu algatamine

Vormsi vallavolikogu 25. septembri 2017. a otsusega nr 15 algatati üldplaneeringut muutev detailplaneering, anti lähteseisukohad ning jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine Vormsi valla Förby küla 3,1 ha suurusel maa-alal, mis hõlmab Mere katastriüksuse 90701:001:0493, Jaagu katastriüksuse 90701:001:0489 ja Förbyranna katastriüksuse 90701:002:0395. https://atp.amphora.ee/vormsivv/index.aspx?itm=156620
Planeeringuala piirneb Läänemerega.
Detailplaneeringu eesmärk on kruntide ehitusõiguse ja hoonestustingimuste määramine, kommunikatsioonide asukoha määramine ja ehituskeeluvööndi vähendamine.
Ehituskeeluvööndi vähendamise põhjus: detailpaneeritav ala on küla piires olevad krundid, kus on olnud vana asustus, nendest maaüksustest põhjas ja lõunas on vanad taluõued ja osa nendest on ka praegu hoonestatud. Küla elu ja turvalisuse huvides on oluline vanad taluõued kasutusele võtta. On olemas elektriühendus ja juurdepääsutee.
Detailplaneeringu koostamine on kooskõlas ka Vormsi valla üldplaneeringu ruumilise arengu üldpõhimõtetega. Hoonestuse edasisel arendamisel toetab üldplaneering külade struktuuri kompaktsemaks muutmist, et taastada ajalooliste sumbkülade südamikud.
Detailplaneeringu algatamise hetkeks kogutud informatsiooni põhjal ei ole vaja detailplaneeringu koostamise ajal teha eraldi lisauuringuid.

Vormsi vallavalitsus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz