Nastik tikkus Uuemõisa raamatukokku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lugemishuviline nastik Uuemõisa raamatukogu juures. Foto: Hilje Liiv

Laupäeva hommikul oli Uuemõisa raamatukogu juures end sisse seadnud lugemishuviline nastik.

Nastikut pildistanud Haapsalu raamatukogu teenindusosakonna juhtaja Hilje Liiv ütles, et esiotsa ta raamatukogu ukse lähedal betoonääre juures peesitavat nastikut ei märganudki, vaid roomajale juhtis tähelepanu üks möödakäija.

„Nastik oli üsna väike ja lebas nii liikumatult, et esialgu arvasime, et ta on surnud,” kirjeldas Liiv, kes maoga tükk aega tõtt vaatas, enne kui see liigutamise ja keelenäitamisega endast elumärki andis.

Maol ei paistnud kuhugi kiiret olevat, sest ta püsis kenasti paigal seni, kuni raamatukoguhoidja jõudis käia fotoaparaadi järel ja nastikut pildistada, ning jäi oma kohale ka pärast uudistajate lahkumist.

Liiv ütles, et varem ta seal nastikuid liikumas pole näinud. „Koht oli üllatav, aga ilmselt meelitas päike teda sinna peesitama,” pakkus ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments