Anna-Maria Penu: inimkonna vanim amet

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Eesti eesistujaperioodi nelja põhieesmärgi seas pole naistevastasest vägivallast sõnagi, kirjutab Anna-Maria Penu ERRi uudisteportaalis.

Mitte ükski ori ei tunnista, et ta on ori. Mitte ükski omanik ei tunnista, et ta peab orje. Seksorja ära tundmiseks tuleb osata lugeda kehamärke, sest nende käitumine erineb prostituutide omast.

Keelame prostitutsiooni? Suurem osa meist pole nii puritaanid ega nii radikaalsed. Kas legaliseerime prostitutsiooni? Prostitusiooni legaliseerimine teeb kupeldajatest ärimehed. Karistame ostjat, nagu Rootsis? Praegu tundub tõesti parim lahendus. Vähemalt punkt, kust edasi minna.

Aga ärge enam küsige, kus on nende tüdrukute-naiste perekonnad ja sõbrad, kes nad päästaks! Ärge küsige, kuidas naisi-tüdrukuid õpetada end kurjategijate ja vägivalla eest kaitsma, neid vältima.

Küsige, kes on need inimesed, kes neid orjastavad. Küsige, kus on nende meeste perekonnad, sõbrad ja lähedased, kes orjade teenuseid ostavad ja seeläbi maffiaid toetavad.

Rahvusvahelise tööorganisatsiooni andmetel oli möödunul aastal maailmas 40 miljonit orja. Valdav enamus (71 protsenti) naised ja tüdrukud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments