Kergejõustiklane Fred Vali tegi kaks hiilgavat isiklikku rekordit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Fred vali Foto: erakoguFred Vali. Foto: erakogu

Läänemaa kergejõustiklane, Haapsalu KJK esindav Fred Vali sai reedel Kärdlas hakkama imelise võistlusega. Hiiumaa kergejõustiku meistrivõistlustel väljaspool arvestust kaasa teinud kuuli- ja kettamees püstitas mõlemal alal isiklikud rekordid.

Eesti meistrivõistlustel nädal tagasi napilt medalita jäänud vägilane tõukas nüüd neljandal katsel 17.20. Selle tulemusega tõusis veteraniseisuses olev 40aastane Vali Eesti hooaja edetabelis neljandaks ja Eesti kõigi aegade edetabelis 34-ks. Samuti oleks see tulemus Eesti meistrivõistlustel nädala tagasi andnud kindla pronksmedali.

Ühe rekordi võttis ta aga hoobilt enda nimele. Nii vanalt ei ole Eestis mitte keegi ega mitte kunagi 7,26 kg raudmuna sellise tähiseni tõuganud.

Viimase kolme nädala võistlused ja treeningud on näidanud, et selline tulemus kuulimehel sees on olnud. Kui Lihulas ja Tallinnas peetud võistlustel jäi natuke puudu, siis Kärdlas kõik õnnestus.

Rekord sündis Fred Valil ka kettaheites. Esmakordselt elus astus ta ka siin uude meetrisse. Kui kuulis alistus 17 meetri joon, siis kettaheites saavutas ta kaugelt üle 50 meetri. Tulemuseks mõõdeti 51.21.

Kogenud heitemehe sõnul jäi aga varu sisse. "Võistlusel olid ideaalsed tuuletingimused. Paraku pakutavad kettad ei tahtnud tuulde kuidagi sisse minna" seletas Vali. "Ainult avakatsel tuuleiili vahel suutis ketas läbi murda ja ei kaotanud lennuomadusi"

Kettaheite hooaja edetabelis möödus meie mees nüüd mitmevõistlejast Maicel Uibost ja tõusis kaheksandaks. Eestis ongi hetkel kaheksa meest, kes ketast suutnud heita kaugemale, kui 50 meetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
6 aastat tagasi

See jalgpallitreenerist kergejõustiku spetsialistiks hakanud ei suuda ikka ajakirjanikuna hakkama saada. Võtku mõni uus ala nagu naiste ratsutamine.

...........
6 aastat tagasi
Reply to  Volli

Volli, kaks soovitust Sulle! Soovitus nr 1: Kui autor ei meeldi, ära loe! Soovitus nr 2: Oled suurepärane kriitik,kindlasti on Sinus peidus suurepärane (aja)kirjanikutalent. Hakka ise ja paremini kirjutama! Mõnes mõttes on Fredi tulemus siiski omaealiste Eesti rekord-nimelt oli hr Sild sportlane, kes on lisaks sportlikele saavutustele ka kustumatu jälje Eesti spordiajalukku jätnud ka kirjamehena-aastal 1976 kirjutas hr Sild kuultuurilehe “Sirp ja Vasar” loo, milles ta avalikult propageeris dopingu tarvitamist ja kutsus igasugusest dopingukontrollist loobuma.

Suslik
6 aastat tagasi

Olid ajad , mäletan, miks ma ei mäleta.
Kuulid lendasid kui mesilased. Oh mis me räägime….

p2rlirax
6 aastat tagasi

Oh sa tuline muna! Frets on ikka hull vana.

täpsustus
6 aastat tagasi

1985 aastal tõukas senine eesti rekordimees Heino Sild (sünd. 1944) 7,26 kuuli 18.27. See on siiski selle vanuse rekord. Fredi 17.20 peaks olema kindel teine tulemus.