Lasteraamatukogu kirjas Haapsalu linnatänavaid lastekirjandusega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Haapsalu lasteraamatukogu on tänavu suvel pihustanud linna tänavatele ligi 20 tsitaati lastekirjandusest.

Tsitaatide pihustamise eesmärk on tuua laste- ja noortekirjandus linnapilti, lausa kodanikele jalgu. Tsitaatide nägemine Haapsalu käidavamates kohtades – mänguväljakutel, bussipeatustes, jalutamisteedel, poodide ees ja mujal – meenutab täiskasvanutele meeldivaid lugemishetki ja tekitab huvi vanu lemmikuid üles otsida, neid oma lastele ja lastelastele soovitada. Lapsed aga leiavad naljaka või isegi kummastava lause õhutusel tee väärt lastekirjanduse juurde.

Tänavatele pihustamiseks on valitud tsitaate nii Eesti kui välismaa autoritelt, alustades Oskar Lutsust ja lõpetades Astrid Lindgreniga. Püüdsime leida igale tsitaadile just talle sobiva asukoha. Nii võib “Miku ja Mia” kommipoe eest leida tsitaadi Uno Leiese raamatust “Tipp ja Täpp”: “Täna sööme komme, homme sööme komme, komme sööme ülehomme.” Paadilaenutuse eest leiab aga tsitaadi Eno Raua “Sipsikust”: “Ma tunnen mere kutset. Ma pean minema.”

Pühapäeval, mil Haapsalu on vallutanud Laste Vabariik ja lastefestival Lapsepõlvemaagia, saavad kõik huvilised osaleda tsitaadidel tuginevas ülelinnalises otsimismängus.

Lasteraamatukogu projekti toetas Eesti Lastekirjanduse Keskus laste ja noorte kultuuriaasta raames. Projekti toimumisele aitasid kaasa ka Haapsalu noortekeskus ja Haapsalu noored raamatusõbrad.

Fotod: Liina Valdre
tsitaat_1

tsitaat_3

tsitaat_7

tsitaat_11

tsitaat 10

tsitaat_2

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
6 aastat tagasi

Tõesti lahe!

Rae
6 aastat tagasi

Väga vahva ettevõtmine! Aitäh!