Epeenaiste MM-tiitel toob neile 38 000 eurot preemiat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

IMG_2578
Eesti epeenaiskoppnd võitis MMil kldmedali. Foto: ekraanitõmmis videoõlekandest

Vastavalt Eesti Olümpiakomitee (EOK) premeerimise põhimõtetele ootab MM-il kolmapäeval kulla võitnud Eesti epeenaistkonda 38 000 eurone rahasüst.

Eesti epeenaiskond koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk võitis Leipzigis peetaval MM-i võistkonnavõistlusel kuldmedali, alistades finaalis Hiina 45:33, kirjutab Postimees.

Finaalis astus Eesti eest esimesena vehklema värske MM-pronks Beljajeva, viies Eesti kiirelt Yiwen Suni vastu juhtima. Hiinlanna aga suutis olukorda kontrolli all hoida ning esimene minimatš lõpetati 3:3 viigiseisus.

Teisena oli eestlannadest vehklusrajal oma karjääri 11. tiitlivõistluste medali kindlustanud Embrich. Kogenud sportlasena leidis ta rünnakuteks alati väga õige hetke ning võitis oma avalahingu kaaslaste marulisel toetusel koguni 5:2, mis tähendas, et enne kolmandat minimatši oli Eesti peal 8:5.

Kui Kuusk oli kolmanda minimatši lõpetanud, oli tablool Eesti eduseis 13:6. Neljandat minimatši alustas Beljajeva stiilse torkega ja minimatši lõpus oli Eesti eduseis juba 16:7.

Viiendat minimatši kontrollis Kuusk täpselt nii nagu vaja ning eestlannad olid juba 22:11 peal. Embrich suutis kuuendas matšis hiinlanna torgetele vastata. Matši ta küll kahe torkega kaotas, ent suures plaanis oli Eesti kindlalt kullakursil – 26:18.

Matši otsustavale kolmandikule läks esimesena vastu seni eestlannade parim punktitooja Kuusk. Eestlanna jätkas enesekindlalt ning sai vajalikel hetkedel kirja topelttorked. Minimatši lõpus aga juba ka mitu üksiktorget, kasvatades Eesti edu 33:23 peale.

Eelviimases vastasseisus esindas Eestit Beljajeva, tuues Eestile vajaliku punkti, mis viis matši enne aja täitumist otsustavasse minimatši. Seis oli 40:29.

Kohtumise viimases minimatšis olid vastamisi Embrich ja Sun. Hiinlanna suutis kiirelt kaks torget teha, kuid ülesanne näis temagi jaoks võimatu. Vastas oli tal ju ikkagi Embrich. Hiinlanna imet teha ei suutnud ning Eesti võitis maailmameistritiitli seisuga 45:33.

Olümpiaala MM-tiitel toob naiskonnale 38 000 eurot preemiat, riitlivõistlustel edukalt esinenud sportlaste treenereid premeeritakse sportlastele määratud summast kuni 50 prosendi ulatuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments