0

Setomaa rahvas tei otsusõ Võro maakunna puult / Setomaa rahvas otsustas Võrumaa kasuks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

setomaa

Sjoo nädali tettü perräküsümise tulõmuisi perrä taht inämbüs Setomaa inemiisi, õt vahtsõnõ Setomaa vald jäänu Võro maakunda. Uma arvamisõ andsõ 31,5 protsenti vahtsõ valla rahvast, kinkast 59,1 oll Võro maakunna puult.

„Inemise omma uma otsusõ tennü ja valik langes Võrumaa kasuks. Valitsus and Setomaa rahvalõ võimalusõ eis otsus tetä ja perräküsümise perrä ma tii valitsusõlõ ettepanõki määrädä Setomaa vald Võro maakunda,“ ütel riigihaldusõ ministri Jaak Aab. „Ma tennä maavalitsuisi, kiä sjoo perräküsümise nii kipõst är teivä. Ma tennä veiga ka paiklikku rahvast, kiä käve umma hellü andmah ja niimoodu valitsusõlõ otsusõ tegemisest kimmä tsihi andsõ.“

Umma arvamist saiva avalda 16 aastakka vana ja vanõba Meremäe, Mikitämäe ja Verska valla ni Misso valla Luhamaa nulga eläniku, kiä omma rahvastikuregistrih kiräh. Perräküsümise kõrraldiva Põlva ja Võru maavalitsus. Puutriga internetih sai arvamist avalda 12. hainakuu pääväl ja perräküsümise punkteh sai umma hellü paprõ pääl anda 13. hainakuu pääväl.


Sel nädalal toimunud rahvaküsitluse tulemuse järgi pooldavad Setomaa elanikud valla kuulumist Võru maakonda. Küsitluses osales 31,5 protsenti loodava Setomaa valla elanikest, kellest 59,1 protsenti pooldas Võrumaad.

„Inimesed on oma otsuse teinud ja valik langes Võrumaa kasuks. Kuna valitsus andis elanikele võimaluse ise otsustada, siis tulemuse põhjal teengi valitsusele ettepaneku määrata Setomaa vald Võrumaale,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. „Tänan maavalitsusi, kes selle küsitluse nii kiiresti läbi viisid ning eelkõige tänan kohalikke elanikke, kes sellest osa võtsid ja valitsuse otsusele kindla suunise andsid.“

Arvamust said avaldada Meremäe, Mikitamäe ja Värska valla ning Misso valla Luhamaa nulga rahvastikuregistri järgsed elanikud, kel vanust vähemalt 16 eluaastat. Küsitluse korraldasid Põlva ja Võru maavalitsus. Küsitlus toimus 12. juunil elektrooniliselt ning küsitluspunktid olid avatud 13. juunil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz