Juhtkiri: Nõva tööõnnetus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu, seal tuld2013. aastal nimetas Nõva volikogu tööõnnetuseks seda, kui aasta lõpus sai kaheks nädalaks vallavanematoolile Variku mees Tõnu Raag. Rahva jõulisele vastuseisule vaatamata umbusaldas volikogu Raagi ja pani ametisse siseministeeriumi endise asekantsleri, harkulase Deiw Rahumäe. Nüüd tuleb tõdeda, et volikogu ajas toona midagi sassi, sest tööõnnetuseks tuleb pidada hoopis harkulase palkamist.

Vigade parandus tehti neljapäeval, mil volikogu Rahumäe ametist vabastas. On tõsiasi, et paljudele jääb arusaamatuks, miks jättis volikogu sulitempe teinud mehe CV puhtaks ja vabastas Rahumäe ametist tema lahkumisavalduses viidatud tervisehäirete tõttu, mitte aga kriminaalkuriteo pärast.

Rahumäel olid ametisse astumise järel suured plaanid. „Kui tahta, et keegi Nõvale investeeriks, siis tuleb olla pildil, süsteemis. Kui istuda Nõval ja oodata, et keegi tuleks ja teeks, siis seda ei juhtu. Inimesed tuleb kohale tuua,” ütles Rahumägi toona Lääne Elule. „Kui sa tahad ellu jääda, kui sa tahad, et piirkond areneks, siis sa pead tegema tööd, sa pead lobistama, sa pead käima ministeeriumis, rääkima ettevõtjatega, sa pead käima pangas ja küsima.”

Tagantjärele targana võib nentida, et Nõva vallas hüüdis õnnetus juba tulles ja nüüd kriminaalkuriteos süüdi mõistetule saanuks päitsed pähe panna juba siis, kui esimesed perutamisilmingud silma torkasid, nimelt juba esimesel poolaastal, mil Rahumägi oma ametiauto sõidupäevikuga susserdama hakkas.

Kokku läheb see tööõnnetus Rahumäele maksma ligi 27 000 eurot. Volikogu jättis ta kuupalgasuurusest hüvitisest (1490 eurot) ilma, suu peab ta puhtaks pühkima ka aastapalgasuurusest ühinemishüvitisest (17 880 eurot), sellele lisandub ringkonnakohtu määratud rahaline karistus 150 päevamäära ehk 7569 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Deiw Rahumägi ei saa haiguse tõttu tema käes olevaid Nõva valla asju üle anda | Lääne Elu
6 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Juhtkiri: Nõva tööõnnetus" […]

Tõesti
6 aastat tagasi

Täiesti arusaamatu, kuidas volikogus selline asi läbi läks ja mis imevõim sel Kallasel on, kas ta tinistab inimesed ära või? Kallid nõvakad, kui valima hakkate sügisel, proovige vähe laiema pilguga ringi vaadata; maailm ei alga Kallas Peetriga ega lõppe Heinleht Tarmoga.

taadu
6 aastat tagasi
Reply to  Tõesti

sul tõesti õigus

Kõva
6 aastat tagasi

Tere talv. Tervislikel põhjustel ???
Selleks peaks nagu ka mingi põhjendus olema. Nüüd hakkab veel Töötukassast maksumaksja raha täiega saama. Võtab töötuna end arvele ja sisuliselt aasta hooleta. Lõhnab jälle p…. järgi.

taadu
6 aastat tagasi

vallavanemaks oleks pidanud nüüd hakkama ilme siis saaks asjad korda veel enne ühinemist ja oleks mõtet osavallal

mees maalt
6 aastat tagasi

aga sõber , seltsimees ja semu , volikoguesimees PEETER KALLAS , krt pääses jälle terve nahaga. mis iganes valimis nimekirjas ta ka ei ole , ei too see edu talle. ta on ikka korraliku pasa kokku keeranud.

kas
6 aastat tagasi

siin pole tegemist varjatud teene pakkumisega, tuleks kapot tülitada, sellised teened, nagu silma kinnipigistamine, kahtlased soodustused jne on tavaliselt moosivaraste käibekapital

Mari
6 aastat tagasi

Ja nüüd olla ametiautoga?kadunud.
Kas sellise peale ei hakka ükski vöim ja vägi. Sohiga tuli Növale
tööle ja sohiga läks.Kuidas tal ei
ole häbi inimestelr silma vaadata.
Ja Kallas kah?

eks ta ole
6 aastat tagasi

aga seda on ju Ilme Peedoson algusest peale rääkinud ja püüdnud volikogu tähelepanu asjale juhtida, selle “tänuks” on ta saanud küll sõimu küll mõnitamist. tegelikult oleks õiglane kui Rahumägi ja Kallas lipuväljakul kogu Nõva ees Ilmelt vabandust paluksid

Jah
6 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

koogi ja lilledega. Ilmele vallamajas aukiri trükkida poleks ka palju palutud.

noh
6 aastat tagasi

Eks õnnetusi ikka juhtub.

Lehte+Kask
6 aastat tagasi

Kuuldused, et panete vallavanemaks Deiv Rahumäe, sundisid juba siis arvamust avaldama. Kirjutasin toona, et selle ülbitseja, kes riigiametnikuna suvatses valdade kohta arvata:”Konnade käest ei küsita, kui soid kuivendatakse!”
Eks ta tänaski teid usalduse eest valla rahakoti kuivendamisega.