0

Aivo Paljasmaa: Kaia Kanepi langes võideldes

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

PaljasmaaKaia Kanepi teekond Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri kvalifikatsioonis lõppes teises ringis. Venemaal Tambovis sündinud, aga Austraalia kodakondsusega Arina Rodionova (WTA 166., 25aastane) suutis veidi üle kahe tunni kestnud matšis üle olla 2:6, 6:2, 7:5.
Otsustavas setis jäi Kanepi (WTA 544., 32aastane) taha 1:5, kuid suutis siis emalõvina võideldes kahel korral murda vastase pallingu ja jõuda viigini 5:5. Siis sai (vist) aur ja õnn otsa ning ta kaotaski 5:7.

Kvalifikatsiooni esimeses ringis on Kanepi alistanud Lesley Kerkhove (Holland, WTA 199., 27aastane) 6:1, 7:5.
Wimbledoni mängud ja 10. juunil Essenis saavutatud turniirivõit, kus ta alistas viis vastast, annavad selget tunnistust Kanepi kuuluvusest maailma 200 tugevama naise hulka.

Kindlasti oli üks Rodionovale allajäämise põhjusi vähene mängupraktika. Aasta tagasi vigastuspausile jäädes oli Kanepi WTA edetabelikoht 196. Wimbledonis sai Eesti endine esireket kasutada nõndanimetatud special ranking’u pääset (külmutatud edetabeli koht enne pikka vigastusest tingitud võistluspausi). Veel korra saab Kanepi seda pääset kasutada paari kuu pärast aasta viimasel suure slämmi turniiril ehk USA Openi kvalifikatsioonis.

Esmaspäeval algab Wimbledoni põhiturniir. 188 osavõtja seas alustab ka Anett Kontaveit (WTA 37., 21aastane). Tänavu oma meisterlikkuses suure sammu edasi astunud eesti esireket jäi napilt välja 32 asetatud mängija nimekirjast. Viimasena pääses sinna WTA 35. real olev tšehhitar Lucie Šafářová.

Kontaveit loobus hiljutisest Mallorca muruturniirist, et olla värskem Wimbledonis. Läti naiste imelist aastat jätkas aga Mallorca turniirivõiduga Anastassija Sevastova (WTA 19., 27aastane). Mäletatavasti võitis hiljutised Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused aga teine Läti esindaja Jelena Ostapenko (WTA 14., 20aastane). Mängutasemelt ei tohiks Kontaveit neile alla jääda.
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz