Laupäeval sõideti Märjamaa rattamaratoni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Märjamaa rattamaraton - pilt Grete Lehemaa Märjamaa rattamaraton. Foto: Grete Lehemaa

Suvine hoovus tõi Läänemaale pool tuhat ratturit, et mõõtu võtta Fixus Sport Marimetsa Kapa teisel etapil, Märjamaa seitsmendal rattamaratonil.

Võistlusel oli kaks põhidistantsi, pikem 43km, kus oli 239 finisheerijat ning lühem 21km 212 lõpetajaga. Samuti toimusid järjest menukamaks saavad lastesõidud.

43km pikkuse distantsi sõitjad läbisid kaks ringi ning lühem distants ühe. Pikem distants sai alguse raske tõusuga. Rada oli kuiv ning kulges peamiselt metsaradadel, haarates ka Järta mägise suusaraja.

Pikema distansti võitis pika edumaaga ka eelmise etapi võitnud Silver Schultz, kes juba esimestest meetritest näitas kerget jalga. Paar minutit hiljem ületas finišijoone viiene punt, kuhu kuulus kaks AT Sport Teami liiget, tuues neile parima meeskonna tiitli. Teise koha saavutas Magnus Krusemann (AT Sport Team), ühtlasi olles M40 võitja. Kolmanda koha saavutas Rivo Pajur (ProTeam), ühtlasi olles M40 teine koht. M50 vanuseklassi esikoht läks üldarvestuse üheksandale, Virgo Karule (Hawaii Express).

Esimene naine pikal distantsil, Merilin Metsalu, saavutas üldarvestuses 90. Koha ajaga 1:50. Teiseks tuli Marianne Palusoo (ProTeam) ning kolmandaks Katrin Oolmets.

Lühema distantsi finish oli veidi pingelisem, kui esimesel. Saabuti kuueses pundis, kus selgusid M16 ning M14 esikolmikud. Esimeseks tuli Robert Johanson (M16, CFC Spordiklubi), teiseks Rando Marten Evendi (M16, Porter Racing) ning kolmandaks Matvei Tarassov (M16, Nõmme Rattaklubi).

Naistest oli lühikesel distantsil parim Darola Kuusik (MyBody). Talle järgnes Maris Lillep (RedBike Pyssid) ning kolmanda positsiooni hõivas Kristiina Kõll-Grünberg (Porter Racing), olles ühtlasi N40 parim.

Loomulikult olid esindatud mõlemal rajal ka läänlased, kellest pikal distantsil oli parim Argo Vooremaa kohal 57 ajaga 1:46. Lühikesel distantsil oli säravaim läänlane aga Marten Jõevee kohal 47 ajaga 00:58.

Pika distantsi võitja Silver Schult lubas kohal olla ka järgenevatel etappidel ning  suve lõpuks vajadusel trofee kappide tarvis eraldi kapi muretseda. Nii esimese kui ka teise koha omanikud, kes olid ka vahetult eeleneval päeval võistelnud, jäid sõidu ning rajaga rahule. Ka vihm ootas, kuni võistlejad olid turvaliselt finishis.

Finišeerijaid kosutasid Saku joogid, väiksemaid Premia jäätis ning parimatele pistis koti kätte Fixus Sport ja E-Piim.

Järgmine kohtumine on juba pärast suvist pööripäeva 25. juunil, kui Fixus Sport Marimetsa Kapp jätkub Palivere XII Rattamaratoniga, kus julgematele läbimiseks 56km pikkune distants.


Vt ka: "Marimetsa Kapa Märjamaa etapi võitsid Silver Schultz ja Merilin Metsalu"
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments