Haapsalus ja Lihulas algasid jalgpalli suvelaagrid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula jalgpallilaager. Foto: Anni Ratas

Eile algasid 27 Eesti eri paigus Eesti Jalgpalli Liidu ja Rimi jalgpalli suvelaagrid. Juunikuisest suvelaagrist võtab üle Eesti osa 850 last vanuses 6-12 eluaastat.

Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagritel on käes juubeliaasta. Laagrid toimuvad juba kümnendat suve. Nii on kõigil lastel suvelaagri särgi peal ilutsemas suur number kümme.

Ka Läänemaal algasid suvelaagrid. Haapsalus on laagrid toimunud kõik kümme suve, Lihulas toimub laager aga teist aastat. Haapsalu laagris saavad nädala jooksul nelja treeneri juhendamisel õpetussõnu 41 noort spordilast, Lihulas on lapsi 15 ja neid juhendavad kaks treenerit. Laagris osalejate suhe on umbes selline ka igapäevases Haapsalu ja Lihula jalgpallielus. Haapsalus treenib u 150 noort, Lõuna-Läänemaal aga 60.

Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagrite mõte on tuua lapsi spordi juurde, anda võimalus selleks läbi mängu, leida uusi sõpru ja aidata sisustada sportlikult suvevaheaega. Lastel ei pea olema eelnevat kokkupuudet jalgpalliga. Rõõm, lust ja hea suhtumine sõpradesse on selle laagri märksõnad. Laagripäevad on üles ehitatud nii, et hommikupoolikul tehakse jalgpalliharjutusi ja erinevaid võistlusi, ning pealelõunat ootavad lapsi jalgpallilahingud.

Kõik laagris osalejad saavad Nike’i jalgpallivarustuse, lisaks on lastele igal päeval ette nähtud soe lõunasöök, puuviljad ja spordijoogid. Laagri viimasel päeval saavad lapsed laagridiplomi ja võistluste auhinnad. Ühel päeval nädalas saavad Eestimaa laagrid kokku Tallinnas. Kui A Le Coq Arenal kohtutakse mängudes omavahel, saadakse kokku Eesti koondislastega ja toimub palju muutki huvitavat.

Sellel aastal on Haapsalu juunikuises laagris lapsi Läänemaalt, Harjumaalt, Haapsalust, Tartust, kokku kaheksast erinevast koolist.

Lihulas laagerdavad lapsed Lõuna-Läänemaalt ja Tallinnast, kokku kuuest erinevast koolist.

Haapsalu jalgpallilaager Foto: Elen
Haapsalu jalgpallilaager Foto: Elen
Lihula jalgpallilaager. Foto: Anni Ratas
Lihula jalgpallilaager. Foto: Anni Ratas
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments