Kaia Kanepile saab jälle kaasa elada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaia Kanepi

Kaie Kanepi. Arhiiv

Endine Eesti esireket Kaia Kanepi on pärast aastast vigastuspausi jälle võistlema asunud. Algus on muljetavaldav.

Saksamaal Essenis peetaval 25 000 dollari suuruse auhinnarahaga turniiril on Kanepi (praegu WTA tabelis 630.) esimesed ringid läbinud lennukalt.

Järjest alistas ta Sofiya Kovaletsi (WTA 476., Ukraina) 6:0, 6:1; Jaqueline Adina Cristiani (WTA 320., Rumeenia) 6:4, 6:3 ja veerandfinaalis turniiril esimese asetusega Kathinka von Deichmanni (WTA 183., Liechtenstein) 6:2, 6:2.

Kaheksast murdepallist kasutas ta ära kuuus.

Viimane võit sisendab loootust, et Kanepi mänguklass küünib praegu vähemalt maailma 200 parema naistennisisti tasemele.

Eile hilisõhtul kohtus Kanepi poolfinaalis Romy Kölzeriga (WTA 730., Saksamaa) tulemusega 7:5, 6:1.

Kanepi saab täna, 10. juunil 32aastaseks ja kui tervis vastu peab, võib ta veel õige mitu aastat püsida tipptennises. Kahe aasta eest oli ta WTA edetabelis kõrgel 15. kohal.

Esseni turniiri teises poolfinaalis mängis eile õhtul 38aastane šveitslane Patty Schnyder (WTA 308.), kes oli parimail päevil koguni maailma seitsmes reket. Kanepi on temaga kohtunud neli korda ja alati võitnud.

Igatahes oleks meie vaatevinklist Esseni turniiri unelmate finaal Kanepi – Schnyder. Esseni turniiri esimeste võitudega tõestas Kanepi, et tema tagasitulek suurde tenisesse ei ole pelgalt nostalgia kunagiste ilusate päevade järele, vaid tõsine ja eesmärgistatud ettevõtmine.

Selgema pildi saab muidugi lähiajal algavatel muruväljakuturniiridel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments