Toetus naiste vabatahtlikule ajateenistusele püsib kõrge

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valge Laev. Võistlejail tuli Peetri kivi juures paiknenud kontrollpunktis kannatanule esmaabi anda. Lääne maleva võistkonnast Naerupallid on mannekeenile südamemassaaži tegemas Kai Silmer, suust suhu hingamist teeb Eda Tamme. Foto: Urmas Lauri Patrullvõistlusel Valge Laev. Lääne maleva võistkonnast Naerupallid on mannekeenile südamemassaaži tegemas Kai Silmer, suust suhu hingamist teeb Eda Tamme. Foto: Urmas Lauri

Pea 80 protsenti Eesti elanikes on seisukohal, et naistel peaks olema võimalus vabatahtlikult ajateenistust läbida, selgub uuringust.

Kaitseministeeriumi tellitud uuringu "Avalik arvamus ja riigikaitse" tulemustest selgub, et toetus naiste vabatahtlikule ajateenistusele muutnud valdavaks – seda toetab 79 protsenti küsitletutest. Naiste kohustuslikku ajateenistust pooldas vaid kolm protsenti ning seda, et naised ei peaks ajateenistust üldse läbima, arvas vaid 16 protsenti.

Kui eestlastest pooldas naiste võimalust ajateenistust vabatahtlikult läbida 85, siis venekeelsetest 67 protsenti.

Neilt vastajailt, kes naiste vabatahtlikku ajateenistust kindlasti või pigem vajalikuks pidasid, küsiti, kas naiste ajateenistus peaks olema noormeestega samadel tingimustel või toimuma eraldi programmi järgi. Koos toetuse tõusuga naiste vabatahtlikule ajateenistusele on suurenenud nende vastajate osakaal, kes peavad õigeks naiste ajateenistuse korraldamist eraldi programmi järgi – seda leiab 56 protsenti. Ajateenistust noormeestega samadel alustel pooldab 39 protsenti.

Turu-uuringute AS viis riigikaitse teemalise avaliku arvamuse uuringu kaitseministeeriumi tellimusel läbi tänavu märtsis. Selle käigus küsitleti 1202 Eesti elanikku. Tegemist oli juba 41. küsitlusega avaliku arvamuse monitooringuseerias, millega tehti algust 2000. aasta jaanuaris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments