Haapsalus hakkab asfalt maha saama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Juunis saab mitu Haapsalu tänavat asfaldi alla, Itaalia veinipäevade ajaks avatakse Tallinna maanteel mõlemad sõidusuunad.

Haapsalus käib juba mõnda aega teeremont nii vanalinnas kui ka Tallinna maanteel. „Kõiki huvitab, millal linnas jälle normaalselt liikuda saab,” märkis Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Ta kinnitas, et juunis saab mitu tänavat uue asfaltkatte. Aselinnapea lisas, et teetöödes võib alati ette tulla ootamatusi, kas või asfaldi tarnimisega, mistõttu on võimalik, et tähtajad võivad paari päeva võrra nihkuda.
Remondis olnud Nurme tänav on nüüd asfalteeritud.

Vikman ütles, et eelmisel nädalal peetud koosolekul Haapsalu linnavalitsuses kinnitas Tamme tänava ristmiku ehitaja Lemminkäinen, et need tähtajad on endised, kuigi vahepeal tekkis töödes tõrge.

„Viivitus tuli sellest, et valgusfooride paigaldajaga tekkis väike segadus, mistõttu ei saanud kokkulepitud ajal kõiki kaableid maasse panna. See töö pidi toimuma sünkroonis tänavavalgustuskaablite paigaldamisega, mida tegi Haapsalu Linnahooldus,” selgitas Vikman.

„Praegu täidetakse kaeviseid ja nädalavahetuseks, veinipäevade ajaks, on mõlemad sõidusuunad avatud. Tee ei ole muidugi valmis, aga saab sõita, ei pea ümbersõitu kasutama,” ütles Vikman.

Vikman lisas, et sõita saab vaid otse, Tamme tänavale ei saa pöörata.

Tänavate mustkatte tähtajad

  • Jaani, Kooli, Vee ja Suur-Mere tänav kuni Viieristini – 2. juuni. Enne asfalteerimist korrastatakse Kooli ja Suur-Mere tänava kõnniteed.
  • Saue tänava algkooli poolne kõnnitee on korrastatud ja asfalteeritakse 9. juunil.
  • Rüütli tänav – asfalteeritakse 9. juunil.
  • Lihula maantee, Õpetaja tänav, Tamme tänav kuni Lihula maanteeni – on osaliselt asfalteeritud, lõplik tähtaeg on 16. juuni.
  • Kokkuleppimisel on Suur-Mere tänava asfalteerimine kuni Supeluse tänavani. Osaliselt korrastatakse ka Promenaadi-poolsed kõnniteed.
  • Tamme tänava ristmik – lepingu tähtaeg on 8. juuli. 23. juuniks on ristmik asfalteeritud ja sõidetav. 3.–4. juunil avatakse mõlemad sõidusuunad.

Fotod: Urmas Lauri

Haapsalu vanalinna tänavate remont (1) - (urmas lauri)Haapsalu vanalinna tänavate remont (2) - (urmas lauri) Haapsalu vanalinna tänavate remont (3) - (urmas lauri)

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
6 aastat tagasi

Pole hullu , Haapsalus on hea !

märkus
6 aastat tagasi

Huvitav! Alustatakse korraga 100 kohast ja siis see kuumaastik seisab mitu kuud. Peaasi, et alustatud. Küll millalgi lõpetada ka jõuab. Peaasi, et raha käes.

juss
6 aastat tagasi

Ärme siis unusta seda Kirbutsirkuse truppi ja neid tublisid kloune, kui sügisel valimised jälle!

...
6 aastat tagasi

Loen neid kommentaare ja mõtlen, inimestel ju täitsa õigus, kui kiruvad linnapead ja tema meeskonda saamatuses korraldada ohutut liiklemist suvisel ajal kuurortlinnas Haapsalus. Kõik on aru saadav, trasse on vaja uuendada. Seesuguseid töid on ka suuremahuliselt korraldatud ka varemgi, aga siis on püütud töid korraldada nii, et leitud on mingi kompromiss ja kaevetööde tähtaegadest ka enam-vähem osatud kinni pidada. Nüüd aga ei ole tähtaegadest ülevaadet ei aselinnapeal, ega veevärgi juhatajal, muudkui lükatakse tähtaegu edasi. Küsiks – mismoodi te üleüldse neid hankeid korraldasite? Häbi peaks olema, kui otsite oma saamatusele õigustusi.

Juhan
6 aastat tagasi
Reply to  ...

Tead, kedagi ei koti tegelikult mitte miski. Lihtsalt suured kõlavad jutud ja muu rämps.
Asi võiks siis muutuda, kui lubajad isiklikult vastutama hakkavad.

Lihula+Linnapea
6 aastat tagasi

Lipp lipi peal..lapp lapi peal..ilma pikemalt mõtlemata..mõista mõista mis see on?
Vastus.Pihkupexupäälinna tänavad…

hmm
6 aastat tagasi

lappimine pole tänavate kordategemine. Samas- eks valimised lähenevad ja püütakse asju ümber sõnastada ikka positiivseks. Raudtee tänaval olete liikunud? Ärge minge ka, seal on nüüd karjamaa, kuuldavasti hakatakse lehmi karjatama.

Lisaks
6 aastat tagasi
Reply to  hmm

Pole hullu, et tanavad on korrast ära, meie “esindajad” maksavad veel endale boonuseid selle asemel, et raha linna investeerida. Paras kamp parasiite kartellierakondadest.

KodanikN
6 aastat tagasi

Kes sul seal Holmil ikka pargib. Tänavad pargitakse kinni, sest vaja ju invaliididel võimalikult lähedale saada. See iga aasta nii.
Ja pargivad võõrad ka teiste kortermajade parklad täis.

Valge Daam
6 aastat tagasi

Ja veinilistele loodi tasuta PARKLA Vasika-Holmil,
kus peatuvad aulid, haned… Pesitsevad… ???
Mereääre reostus lubatud???

Normaalne inimene
6 aastat tagasi

Võtan ka sõna ja nädalavahetusel joon ennast veinist pildituks.

lp
6 aastat tagasi

Kas normaalseid inimesed ei võiks sõnavõtta?