Galerii: Haapsalu valmistub “Luikede järveks” Väiksel viigil

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Haapsalu Linnahoolduse juhatuse liige Alo Lõps kohtusid reedel ehitusfirma OÜ Ehto juhi Raivo Raudsepa ja valgustehnika lahendusi pakkuva OÜ E&T tegevjuhi Olev Luhaäärega tulevasel sündmuskohal arutamaks, kuidas rahvusooperi Estonia „luiged“ Tšaikovski festivali ajal Väiksele viigile ujutada.

Juuni lõpus toimub Haapsalus suurejooneline Tšaikovski festival ja Suklese sõnul on festivali esimese õhtu maasikaks „Luikede järve” parimaist paladest koosnevat balletietendus 30. juuni keskööl Väikesel viigil. See etendus tõotab minna Eesti balleti ajalukku, sest lava, millel Estonia baleriinid Tšaikovski maailmakuulsa balleti tippnumbreid esitavad, paikneb keset Väikest viiki, millel liuglevad ka pärisluiged. 

Selleks tuleb aga välja mõelda tehniline lahendus, kuidas ehitada balletietenduseks sobiv lava, mis keset „järve“ veetakse ja ära valgustatakse. Tänaselt kohtumiselt Väikse viigi ääres lahkusid asjaosalised kahe ideega, mille kallal nüüd tööle hakatakse.

Tšaikovski festival toimub Haapsalus 28. juunist kuni 1. juulini ja on suurima eelarvega ettevõtmine Haapsalus – üheksa kontserdi korraldamine läheb maksma 150 000 euro ringis.

Fotod: Arvo Tarmula

Tšaikovski festival Luikede järv 01 Tšaikovski festival Luikede järv 02 Tšaikovski festival Luikede järv 03 Tšaikovski festival Luikede järv 04 Tšaikovski festival Luikede järv 05 Tšaikovski festival Luikede järv 06 Tšaikovski festival Luikede järv 07 Tšaikovski festival Luikede järv 08 Tšaikovski festival Luikede järv 09 Tšaikovski festival Luikede järv 10 Tšaikovski festival Luikede järv 11 Tšaikovski festival Luikede järv 12 Tšaikovski festival Luikede järv 13 Tšaikovski festival Luikede järv 14 Tšaikovski festival Luikede järv 15 Tšaikovski festival Luikede järv 16 Tšaikovski festival Luikede järv 17 Tšaikovski festival Luikede järv 18

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mida
6 aastat tagasi

siin viriseda, pildid viltu, olgu viltu või otse ega see ettevõtmise edukust sega-las agarad ja teotahtelised MEHED toimetavad,no mis siis parata kui ainult 3meest pildil, -tähendab on tegijad mehed. Edu, jääme ootama uut üritust.

Pildigalerii
6 aastat tagasi

Pildigaleriid on kole vaadata. Kas Haapsalu ongi tervenisti, koos Väikese viigiga, horisondist väljas. Ikka väga vasakule kaldu.

ja jah
6 aastat tagasi

kolimine on üks võimalus, aga enne kui selle ette võtad, mõtle, kas ikka tasub,sest suvi ju ainult 3kuud ja luigetantsud viigil üks kord ning kui see läbi, siis maga jälle edasi,,head und,,

Vana juut
6 aastat tagasi

Ei saa rahulikult magada. Juutäis “külalised” lällavad aknaall pool ööd. Tahaks tahu ja vaikust.

Volli
6 aastat tagasi
Reply to  Vana juut

Koli ära kui ei meeldi !!

mõni
6 aastat tagasi

vist tõesti magab, nagu ott, minu arust on linnas igal suvel palju üritusi, etendusi. kontserte, veinipidu, augustibluus, linna sünnipäeva tähistamine-nii, et ära maga, võta osa.

väärt algatus
6 aastat tagasi
Reply to  mõni

…täpselt nii. Ja kui arvate, et teie und segatakse, ärge jummala pärast tulge, vaid magage edasi. Rahus.

mida
6 aastat tagasi

sõnute siin, las tegusad inimesed korraldavad ja organiseerivad, ega igas Eesti linnas sellist üritust korraldada saa, vesi omast käest loodusest võtta ja kuulsus ning tuntus Haapsalu nimega aina kasvab, Positiivne.

ja
6 aastat tagasi

See on lahe, et kolm aastat ei ole sisuliselt midagi toimunud ja nagu ikka enne valimisi on näed pildis

ja-ga päri
6 aastat tagasi
Reply to  ja

Nagu Karu Ott, kes talvel magab ja kui päike juba kõrgemalt käima hakkab, siis läheb liikuma.

Sass1.
6 aastat tagasi

Tšaikovski. Millal ta elas? Ei tea.
Kes ta oli? Tean.

Helilooja.

nimi
6 aastat tagasi

Kus ta siis nali on.
https://tchaikovskyfestival.ee/
Selles kohast pildil on luige pesa suht kaugel, Aga eks iga võõras asi on neile häiriv.

maali
6 aastat tagasi
Reply to  nimi

noja ongi häiriv….a linnu häirimine pesitsusperioodil on ok ve?!

Vana juut
6 aastat tagasi

Pildil on sukles, onu raivo, parbus ja veel mõned susserdised. Kas nemad ongi Haapsalu?