Hanila volikogu arutab taas kooli sulgemist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vatla kooli hääletus Hanila volikogusHanila volikogu on Vatla kooli sulgemist juba kahel korral arutanud. Viimati jäi peale otsus kool sulgeda. Foto: Urmas Lauri

Tulevasel Pärnumaal Hanilas hakkab vallavolikogu taas arutama Vatla kooli sulgemist, mis on kolmapäeval toimuva istungi päevakorra esimene punkt, kirjutab Pärnu Postimees.

Hanila volikogu esimees Mardo Leiumaa lubas teemat kommenteerida pärast istungit, kuid märkis, et lastevanemate avaldusel on vähemalt seitse allkirja. Hanila volikogu otsustas Vatla kooli sulgeda sügisest, sest õpilaste arv on jäänud alla 12 ja märtsis sellekohane otsus tehtigi. Sulgemise poolt hääletas kuus ja vastu oli viis rahvaesindajat.

Lapsevanemad on teinud ettepaneku, et Vatla koolist võiks saada Virtsu kooli filiaal või kool tuleks jätta alles, kuni haldusreformi ühinemisprotsess kestab. Hanila vallas on kolm kooli: Vatla kuueklassiline, Virtsu üheksaklassiline ja Kõmsi lasteaedalgkool. Lääne maakonna Hanila ja Lihula vald ühinevad Varbla ja Koonga vallaga ning moodustub Lääneranna vald Pärnu maakonna koosseisus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ma
7 aastat tagasi

vald on ainult vahelüli meie suurte otsustajate vahel.Vald peab siis hakkama iga pere ukse taga kooli pidama?

Imelik
7 aastat tagasi

Paraku see sotsiaalne rahakott on täidetud majandusliku sisuga. Seega seos on otsene- kulutad ebamõistlikult, saad vähem sotsiaalsust.

Hehh
7 aastat tagasi

Vald pole ettevõte. Valla eelarve on sotsiaalne rahakott. Selles teemas majanduslik otstarbekus on väga vale väljend.

Ema
7 aastat tagasi

Eelmine kommentaar on ikka imelik: Vatla rahval oli aega mõelda. Justkui Vatla ei olegi Hanila valla asi ja Hanila valda justkui ei huvitaks, kas Vatlas on elu või sureb üldse välja.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Ema

Väga äraspidine loogika sel emal. Küsin siis otse. Kas kool tuleb sinna , kus on noori inimesi või noored inimesed lähevad sinna, kus on kool?

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Kool ei ole l hoone, kinnistu või seltsimaja, vaid õppeasutus.

ma
7 aastat tagasi

ei saa aru, mida seal veel vaielda on? Mõistlik ja majanduslik otsus on ju tehtud.See teema pole täna päevakorda kerkinud, Vatla rahval oli aastaid aega mõelda, mida teha, et kool alles jääks.