Uuest kooliaastast lõpetavad Vatla koolile lisaks töö veel kaheksa kooli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vatla kool 062
Vatla kool tegutseb juba mõisahoones juba 94. aastat. Foto: Urmas Lauri

Uuest kooliaastast ei jätka enam senisel kujul tööd üheksa üldhariduskooli, millest kaks sulgevad uksed ning seitse liituvad mõne teise õppeasutusega. Läänemaal lõpetab tänavu 179aastaseks saav Vatla kool.

Alates 1. septembrist lõpetavad töö Sõmerpalu Põhikool Võrumaal ning Vatla Põhikool Hanila vallas, teatas haridus- ja teadusministeeriumi esindaja BNS-ile. Vatla kool tegutseb aastast 1838, Vatla mõisahoonesse kolis kool 1923. aastal.

Ümberkorralduste käigus liidetakse Järvamaal asuv Ahula Lasteaed – Algkool Albu Põhikooliga, Harjumaal Keila vallas tegutsevad Klooga Kool ja Lehola Kool ning Klooga lasteaed liidetakse Laulasmaa Kooliga, mis edaspidi jätkab lasteaed-põhikoolina, Harjumaal Kose vallas tegutsenud Harmi Põhikool liidetakse Kose Gümnaasiumiga ning Raplamaa Kodila Põhikool liidetakse Alu Lasteaed – Algkooliga ning sügsest jätkavad seal õppetööd ainult neli esimest klassi. Tallinnas lõpetavad eraldi koolina tegevuse Tallinna Merekalda Kool, mis liidetakse Tallinna Kuristiku Gümnaasiumiga ning Vana-Kalamaja Täiskasvanute Gümnaasium, mis ühineb Tallinna Linnamäe Vene Lütseumiga.

Veel kümnes koolis muudetakse õppetöö korraldust nii, et seal kaob gümnaasiumi osa või mõni madalam kooliaste.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments