0

HÕFFi avab Euroopa esilinastus „Troonide mängu” staariga peaosas

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

coster

Kaader filmist.

Seekordse Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali avafilmi „Väikesed kuritööd“ („Small Crimes“, 2017) peaosas mängib nii menusarjast „Troonide mäng“ kui ka hittfilmidest „Mama“, „Pearahakütid“ ja „Unustus“ tuntud taani näitleja Nikolaj Coster-Waldau.

Festivali kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul on tegu musta huumoriga vürtsitatud stiilipuhta põnevikuga, milles on tunda tugevat autori kätt. Nikolaj Coster-Waldau kehastab mõrva eest vangi mõistetud endist politseinikku Joe Dentonit, kes tuleb pärast vabanemist tagasi koju, kuhu teda pole oodatud.

„On hea meel tõdeda, et HÕFF jätkab ilusat traditsiooni avada festival Euroopas varem linastumata filmiga, kus on kohal ka selle lavastaja. Evan Katzi saab kindlasti pidada üheks tänapäeva indie-kino olulisemaks režissööriks ja stsenaristiks, kelle vahedat kirjutamisstiili on HÕFFi fännid nautinud nii Adam Wingardi filmides kui ka PÖFFil linastunud Katzi debüütfilmis „Kallis lõbu“ („Cheap Thrills“, 2013),“ ütles Reinup.

Filmi maailmaesilinastus toimus vaid mõned päevad tagasi SXSWi festivalil Austinis; HÕFFil toimub linateose ametlik esilinastus Euroopas. Nikolaj Coster-Waldau kõrval näeb filmis veel mitmeid ekraanilegende nagu Robert Foster („Jackie Brown“), Jack Weaver („Animal Kingdom“) jt.

Linateose kaasstsenarist on tänavuse Sundance’i festivali žürii suure auhinna pälvinud linatöö „I don’t Feel at Home in This Time World Anymore” lavastaja Macon Blair.

Festivali avafilm „Väikesed kuritööd“ linastub reedel, 28. aprillil kell 19.30. Kohal on ka filmi režissöör. Filmi klipp:

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz